MEHMET MURAT ONEL Anadolu Agency Via Afp
Otvorio mu vrata Bundeslige

Apsolutna nogometna legenda odlučila je slijediti svoj san i time zapravo napravila uslugu Nenadu Bjelici

Hrvatski trener je, prema pisanju španjolskih medija, bio drugi izbor
Piše: SNObjavljeno: 28. studeni 2023. 06:21

Nenad Bjelica je nakon Austrije, Italije, Poljske, Hrvatske i Turske, novi posao našao u Njemačkoj. Hrvatski trener je od vikenda glavni trener Union Berlina, a čelnici bundesligaškog kluba su ga angažirali nakon što je postalo jasno da Raúl González neće prihvatiti njihovu ponudu. Upravo se Raulovim odbijanjem ovog posla bavi španjolska Marca u tekstu u kojem u naslovu stoji kako je legenda Reala odlučila i dalje slijediti svoj san.

A taj san je - klupa kluba sa Santiago Bernabeua. Španjolski medij piše kako Raúl silno želi voditi klub u kojem je rekorder po broju nastupa kao igrač. On je upisao 741 nastup za ‘Kraljevski klub‘ ispred Ikera Casillasa sa 725 i Manolo Sanchísa sa 691. Od aktivnih igrača najviše ih ima Luka Modrić, 504, i dijeli 14. mjesto na vječnoj listi.

Što se tiče Raúlove želje za klupom prve momčadi, on strpljivo čeka svoju priliku i paralelno vodi Realovu drugu momčad, Castillu. S njom je 2020. godine osvojio juniorsku Ligu prvaka, a to je bio jedini put da su Madriđani s mladom momčadi napravili ono što su 14 puta napravili sa seniorima - popeli se na krov Europe. Uz to je Raúl na usluzi Carlu Ancelottiju, radi na individualnim treninzima s pojedinim igračima i općenito je na usluzi za sve što je potrebno talijanskom treneru.

Raúlove trenerske kvalitete su prepoznali mnogi klubovi pa Marca piše kako je Union Berlin samo posljednji od klubova koji su ga željeli vidjeti na svojoj klupi. No, on je sve ponude odbio jer želi biti dostupan ako se oslobodi Realova klupa. Jedini put kada je ozbiljno razmišljao o odlasku iz Castille, pišu Španjolci, je bilo kada mu je bio ponuđen Villarreal. No, i tada je odbio taj posao i ostao u Castilli gdje ima drugi najduži staž u povijesti kluba. U niti jednoj izjavi on nije dao naslutiti da nije zadovoljan trenutnim poslom, a time podsjeća na Zinedinea Zidanea koji je čekao i dočekao svoju šansu te također iz Castille otišao u prvu momčad.

Hoće li Raúl dobiti priliku u Realu ostaje za vidjeti, ali njegovo odbijanje Union Berlina dalo je veliku priliku Nenadu Bjelici. Možda bi mu hrvatski trener, složi li se sve kako treba u Bundesligi, mogao poslati neku zahvalnicu...

Linker
30. lipanj 2024 23:09