Ranko Šuvar / CROPIX
ŠEF SPORTA NA HTV-u

Bruno Kovačević navijačima: 'Prijenosi Hajduka i Rijeke koštaju koliko i pet natjecanja'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 16. srpanj 2014. 11:02

Nije lako Bruni Kovačeviću, šefu produkcije Odjela sport na Hrvatskoj televiziji. Ni lako ni ugodno. Gnjevni simpatizeri Hajduka, ali i simpatizeri nogometa, ne mire se s činjenicom da ovog četvrtka neće biti prijenosa utakmice iz Dundalka, u 2. pretkolu Europske lige. ovačević se nije ustručavao odgovoriti: - Kao prvo, treba istaknuti da smo u 2014. imali, ili ćemo imati do 31. prosinca, 700 sportskih prijenosa. Glede novca to nam je dosad najteža godina.

Zna li se zbog čega?

- Zbog iznimno skupih prava javljanja s Olimpijskih igara u Sočiju i Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.

Kaže i ovo:

- Iz godine u godinu cijena sportskih prava raste od 10 do 20 posto. A budžet Sportskog programa je, suprotno tome, sve manji i manji.

Zato nema izravnog prijenosa europskih dvoboja Hajduka, Rijeke, Splita?

- Isključivo zato. No, ne zaboravimo da ćemo u tom 2. pretkolu neposredno raportirati s Kantride, dakle sutra, kada Rijeka dočekuje Ferencvaros, te s Poljuda kada 24. srpnja dođe Dundalk. Jedino nećemo raditi utakmice iz inozemstva, ovog četvrtka iz Dundalka, a 24. srpnja iz Budimpešte.

Splitove protiv Hapoela Be’er Sheve uopće, ni domaću ni gostujuću?

- Na žalost, niti jednu. Temeljem logičkih parametara zaključili smo kako prednost pripada Rijeci i Hajduku.

Dinamu pripada permanentno?

- To nije slučajno jer posrijedi su kvalifikacije za najvažnije klupsko natjecanje, za Ligu prvaka. Neki prioriteti ipak se moraju uvažavati.

Šef dotične produkcije servira zanimljivu paralelu:

- Izravni prijenosi susreta Dundalk - Hajduk i Ferencvaros - Rijeka koštali bi nas koliko i pet velikih natjecanja, ekvivalent je posve jednak. A to su: 1) Europsko prvenstvo u vaterpolu iz Budimpešte, 2) Europsko prvenstvo u atletici iz Züricha, 3) Europsko prvenstvo u plivanju iz Berlina, 4) Teniski turnir u Umagu, 5) Memorijal Borisa Hanžekovića! Prema tome, jesmo li mogli i smjeli birati, je li uopće postojala razumna mogućnost izbora!?

Kovačević nastavlja:

- Učinit ćemo sve da prenosimo utakmice Hajduka i Rijeke u trećem pretkolu, i ovdašnje i vanjske, izgledi za to su čak 99 posto. Pod uvjetom da ne budu skuplje od lanjskih u tom dijelu natjecanja te da suparnici budu koliko-toliko atraktivni. Naša namjera je iskrena, volja neupitna.

Za Split nema izgleda?

- Ima jedino ako u međuvremenu Hajduk ili Rijeka ispadnu, što nam, naravno, ne bi bilo drago.

Mogu li se doznati financijske stavke, što koliko stoji?

- Nema objave, to je poslovna tajna.

Linker
23. rujan 2024 23:23