PREDSJEDNIK OBJASNIO

Brbić: 'Ibričićev dolazak je utopija, a Andrijaševićeva prodaja je baš dobar posao'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. srpanj 2014. 23:25

Predsjednik Hajduka Marin Brbić stigao je u hotel Lambergh posljednjeg dana priprema u Sloveniji. Dovoljno da vidi u kakvim su uvjetima rade Bijeli protekla dva tjedna.

- Zadovoljan sam, ali bitnije je da su zadovoljni trener i momčad. Imaju mir, nije baš neki burni noćni život, ha, ha.... Koliko čujem, dobro smo igrali. Šteta da nije bilo golova - bez ustručavanja je kazao Brbić.

Hoće li predsjednik pomoći da bude golova u budućnosti? Ima li pojačanja na vidiku?

- Vi uvijek o pojačanjima. Hajduk ne kupuje igrače, ali imamo neke kombinacije. Gledamo, tražimo, međutim previše smo pogrešnih igrača uzeli u recentnom razdoblju. Znam, lakše je pogriješiti kada je igrač besplatan. Zbog toga smo oprezni i polako gledamo što se nalazi na tržištu.

Opekli su se Bijeli prošle godine na Iluridzeu i Bukvi, a na sličnom je putu i Uzbekistanac Abduholikov. Zato ne žele sličnu pogrešku ponoviti i ove sezone. Imali su nekoliko “afričkih opcija”, jeftinih i mladih, ali propale su te kombinacije dolaska radi nemogućnosti dobivanja viza u traženom roku. Prema Hajduku neće ni Dario Čanađija, ni Senijad Ibričić o kojima se proteklih dana često pisalo.

- Nažalost, angažman Ibričića samo je utopija. Čanađija je dobar igrač koji bi imao mjesta u Hajduku, ali odštetu ne možemo platiti.

Tražio je Slaven Belupo 300.000 eura odštete za Čanađiju i jasno je gdje se ideja pretvorila u još jednu utopiju. Zato će Bijeli s aktualnim kadrom u europski pohod. Sedam je dana do europskog starta, čemu se nadaju Bijeli, u što vjeruju?

- Vjerujemo u play-off, a nadamo se Europskoj ligi. Puno se tinte prosulo na priču o tome što je Hajduku cilj, a što želja. Nažalost, stvorila se pogrešna slika u javnosti. Mi želimo Europsku ligu, ali pritom smatramo da je ulazak u play-off realni cilj. Nositelji smo u dva pretkola kvalifikacija i to nam daje optimizam.

Smatrate li da je Hajduk favorit u susretu s Dundalkom za kojeg se očekuje da će večeras (četvrtak) potvrditi prolaz u ogledu s luksemburškim Jeunesseom?

- Držim da imamo veće izglede, ali oprezni smo prema svakom suparniku. Imamo ambiciju što ne znači da smo bahati, da nekog podcjenjujemo. Dundalk je u prvoj utakmici nadigrao Luksemburžane, omjer udaraca prema vratima bio je 11:0. Pušemo i na hladno, svakog ozbiljno uzimamo i ne mislimo da će biti lako.

Kako biste doživjeli eventualni neuspjeh, ispadanje od Dundalka?

- Ne razmišljam o tome lošem scenariju. Mislim pozitivno - odgovorio je Brbić.

Ne misli predsjednik Hajduka o lošem raspletu europskog starta, jer upravo je Europa temelj poslovnih ambicija Bijelih. Jedna plaća je u zaostatku prema igračima, a druga stiže ovog mjeseca.

- Sve se zna, prije puta u Sloveniju isplatili smo igračima plaće za travanj. Nije veliki zaostatak. Ali, želimo da bude i još manji.

Je li istina da ste u klubu postigli interni dogovor da klub do daljnjeg neće prodavati igrače Dinamu i Rijeci?

- Nema nikakva internog dogovora po tom pitanju, ali moram reći da nije ni bilo službenih ponuda za Milića i Bradarića iz Dinama odnosno Rijeke. Žao mi je što se stalno u javnosti želi stvoriti neka priča kako Dinamo pomaže Hajduku. Pa nisu u Maksimiru kupili Andrijaševića zbog altruizma, nego zbog čiste želje za profitom. Hajduk je tom prodajom napravio dobar posao, jer zaradili smo novac, a igrački smo na toj poziciji dobro pokriveni. Bolje rečeno, nismo deficitarni.

Kada se Dinamo i Rijeka spomenu, onda Brbić bez oklijevanja krene u usporedbu “pogonskog goriva” tržišne utakmice.

- Očekujemo da Hajduk bude “al pari” s Dinamom, a klub iz Maksimira od Grada Zagreba dobije 40 milijuna kuna. Potroši Dinamo u prijelaznom roku koliko mi imamo godišnji proračun. Pa kako onda očekivati da ćemo biti s Dinamom u tržišnoj utakmici. Rijeka, Istra, Osijek... svi dobivaju novac od Grada, a mi se tome ne možemo nadati. Znam, Grad nam pomaže koliko može, ali činjenice su jasne i suparnike stavljaju u povlašteni položaj. Hajduk ide pozitivnim smjerom, klupsko je poslovanje dovedeno na realnu razinu, ali još nismo došli do točke rješenja dugova iz prošlosti. Računao sam na dvije godine, ali trebat će još barem šest mjeseci. Fali nam prava prodaja.

Linker
20. rujan 2024 14:08