Drago Sopta / CROPIX
PAPRENE CIJENE

BRAZILSKA GROZNICA Ulaznice za Brazila na crno dostižu i do 9.000 eura!?

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 03. travanj 2014. 16:09

Svi oni koji još nemaju ulaznice za utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a žele ih nabaviti, ne moraju brinuti. Dostupnih karata je još mnogo, bez problema se mogu naći u širokoj prodaji specijaliziranih internetskih stranica. Doduše, cijena baš i nije povoljna, pogotovo za otvaranje SP-a između domaćina i Vatrenih na stadionu u Sao Paulu. Preprodaja je krenula, cijene su paprene, kako to uvijek biva.

Na jednom hrvatskom online oglasniku nekoliko ljudi prodaje ulaznice za dvoboj sa Selecaom. U redovitoj prodaji cjenik je, preračunat u eure, izgledao ovako: 1. kategorija - 360 eura; 2. kategorija - 240 eura; 3. kategorija - 160 eura. S obzirom na atraktivnost dvoboja, cijene su se nekoliko puta povećale. Tako hrvatski online ponuđači nude ulaznice po cijeni od 999 do 1.200 eura za otvaranje najveće svjetske nogometne smotre. Od 7.600 do 9.200 kuna baš se i ne čini povoljno, ali pregledom ponude na inozemnim stranicama na kojima se mogu nabaviti ulaznice, ti iznosi i nisu tako strašni...

Ponuda je raznolika, cijene variraju. Ali apsolutno nigdje nećete proći jeftino. Dapače. Za najjeftiniju 3. kategoriju nigdje ulaznicu nećete naći ispod 900 eura, dok je za 2. kategoriju minimalna cijena 1.000 eura. Prva kategorija nudi najbolja mjesta na stadionu i teško je naći ulaznicu čija je cijena ispod 1.700 eura, s time da postoje one koje prodavači nude i za nevjerojatnih 9.000 eura.

Otvaranje će vas skupo koštati, no za one avanturističkog duha preporučamo odlazak u Amazoniju. Hrvatska drugu utakmicu SP-a igra s Kamerunom u Manausu, a ulaznice se mogu nabaviti čak i po cijeni nižoj od one početne. Za treću, najlošiju kategoriju, koštale su 65 eura, a sada se već mogu nabaviti za koji euro manje.

Linker
22. rujan 2024 14:33