- Afp
OVO JE NESTVARNO

Bizaran niz povlastica u kojima uživa Cristiano Ronaldo: Privatni trgovački centar, naoružana pratnja...

Popis povlastica je u nekim segmentima i suprotan zakonima koji vrijede za ostatak Saudijske Arabije
Piše: Dean BauerObjavljeno: 08. siječanj 2023. 21:53

Da su Arapi odnosno arapske države bogate i prebogate, nije nikakva novost. Suvremena skijališta izgrađena u podzemlju, ispod pustinje; umjetni otoci i ekstravagantno bogatstvo čiji su razmjeri doista ponekad teško shvatljivi čak i najmaštovitijima među nama. Međutim, isti je taj arapski svijet s naglaskom na Saudijsku Arabiju, a malo manje i Ujedinjene Arapske Emirate, pa i Katar poznat i po svom vrlo strogom šerijatskom zakonu. Muškarac ne može živjeti sa ženom ako mu nije supruga. Ili dakako u najbližem krvnom srodstvu (majka, sestra...). Sve žene moraju nužno imati pokrivalo za glavu, ali i dobar dio tijela. Gola ramena, pa čak i noge malo više iznad gležnjeva... zakonski zabranjeno, a kazne drakonske.

Da, sve to stoji, ako se ne zovete Cristiano Ronaldo. Portugalčev potpis na ugovornu vrijednost saudijskom Al Nassru je do ljeta 2025. jamči CR7 pola milijarde eura. Netto! U redu, i to već znamo i na takvu smo se astronomsku svotu s vremenom čak i ne možda naviknuli, ali je prihvatili. Međutim, to ipak nije sve.

image
FAYEZ NURELDINE Afp

Nestvaran je niz povlastica u kojima će uživati Cristiano Ronaldo tijekom boravka u najvećoj monarhiji u Perzijsko-arapskom zaljevu. Kako on, tako jasno i cijela mu obitelj. Popis povlastica je bizaran, ali u nekim segmentima i suprotan zakonima koji vrijede za ostatak Saudijske Arabije. Pa čak i za ostatak svijeta jer niti stranac, ma kako se inače zvao i koju dužnost obnašao, ne može primjerice odsjesti u istoj hotelskoj sobi sa ženom koja mu nije zakonita. Između ostalog.

Cristiano Ronaldo i obitelj su dobili na korištenje luksuznu vilu vrijednu 14 milijuna eura u elitnoj četvrti glavnog saudijskog grada Rijada. Naselje koje je i inače izgrađeno samo za bogataše sa Zapada i u kojem ne vrijede navodno šerijatski zakoni. To je samo početak...

Cijela Ronaldova obitelj ima naime i ekskluzivnu zaštitnu naoružanu pratnju. Unajmljena je elitna privatna služba koja 24 sata dnevno, svih 365 dana u godini, brine o sigurnosti CR7 i obitelji. To dakako također plaća klub Al Nassr. Ili sponzori. Ili država. Tako svejedno, ali ne Cristiano Ronaldo. Ono što se dalje pouzdano zna da mu je klub na raspolaganje stavio čak 5 luksuznih automobila. Ne samo to. Sad idu i bizarnosti.

Ima svoj privatni supermarket i privatni trgovački centar u kojem može mirno kupovati sve što mu je potrebno. E sad, za pretpostaviti je ipak da se radi o trgovačkom središtu, kao i supermarketu koji se nalaze u okviru četvrti u kojoj žive jer ne želimo vjerovati da sve to postoji baš samo za CR/ i odabranicu mu srca Georginu. S kojom dakako nije oženjen, ali to Saudijce ne smeta.

Na raspolaganju su mu i čak tri osobna restorana. U svakom trenutku, dana i noći, Cristiano Ronaldo može odabrati ono što želi jesti i to će mu ekspresno biti napravljeno i servirano. Ne znamo je li primjereno, ali ovo dosad navedeno najbliže odgovara opisu - Edena. Raja!

Dakako, kako se ne bi baš ulijenio i ne trenirao, što je malo vjerojatno kada je CR7 u pitanju, Al Nassr je u neposrednoj blizini Ronaldove kuće svojoj najvećoj zvijezdi osigurao bazen. Nije nešto, pomislit će te jer pa valjda bazen ima i u vili. Ima, ali ovaj bazen je olimpijski!

Kako čuveni Portugalac voli trenirati više od drugih, klub se pobrinuo da mu omogući maksimalne uvjete za pripremu utakmica i nevjerojatne su stvari koje ima u blizini doma. Uz njega ima na raspolaganju dva nogometna terena, košarkaški teren i dvije najsuvremenije opremljene teretane. I da, budući da se vila za Cristiana Ronalda tek uređuje, on privremeno s obitelji živi u najluksuznijem hotelu u Rijadu. Desetak dana boravka u hotelu, dok mu ne srede vilu i ne postave zavjese kakve je Georgina poželjela, smještaj u hotelu će klub Al Nassr platiti 280.000 eura.

Linker
09. travanj 2024 21:18