Zagreb, 080810.Hotel Sheraton.Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije povodom prijateljske utakmice sa reprezentacijom Slovacke u Bratislavi 11. kolovoza.Na fotografiji: Eduardo da Silva i Darijo Srna.Foto : Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX
OKUPLJANJE

Bilić uoči Slovačke: Dudu je gladan golova, od njega najviše očekujem!

Dugačko razdoblje praznog hoda nije ozbiljnije naškodilo Duduovim dionicama u nacionalnoj momčadi, on uz Olića ostaje prvi Bilićev napadački izbor
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 08. kolovoz 2010. 22:31

ZAGREB - Eduardo u novi ciklus kreće s pozicije na kojoj je bio i prije. On je igrač od kojeg najviše očekujemo, podvukao je Slaven Bilić na sinoćnjem okupljanju reprezentacije.

Nakon serije ozljeda i dugačkog bolovanja nogometna javnost tek treba vidjeti Eduardovu renesansu na europskom istoku, ali čini se da je to za izbornika marginalna tema.

- I mi u stožeru, i sam Eduardo, cijelo smo vrijeme bili mišljenja da za njegovu potvrdu treba samo scena, odnosno kontinuitet nastupa koji mu Arsenal nije mogao zajamčiti. Njegova odluka da preseli u Šahtar pokazuje veliku glad za dokazivanjem. Ne zaboravite da je on mogao ostati u Londonu i hladno dočekati istek ugovora koji je netom prije obnovio pod izvrsnim uvjetima. Siguran sam u Eduardov veliki povratak.

To u prijevodu znači da izbornik u novi kvalifikacijski ciklus namjerava krenuti s uhodanim tandemom Olić - Dudu. Preostala trojica kandidata za napadački dres ( Petrić, Mandžukić i Jelavić) morat će ponuditi nešto ekstra ako misle narušiti hijerarhiju snaga u suparničkom kaznenom prostoru.

Na okupljanje u Sheraton stigao je Tottenhamov trojac, Modrić je zdrav iako je dvoboj s Fiorentinom odgledao s tribine. Tijekom ponedjeljka doći će Joe Šimunić (dvostruki strijelac protiv Sunderlanda!?) i skupina hajdukovaca. Bilić je zadovoljan jer su mu napokon svi kandidati zdravi i spremni.

- U Bratislavi nas čeka generalna proba za start kvalifikacija u rujnu kada igramo s Latvijom i Grčkom. Slovačka je idealan suparnik u ovom trenutku. Na SP-u smo upoznali dva njihova lica. Vidjeli smo ih u slabijem izdanju na startu turnira, ali su bili sjajni protiv Talijana i časno se oprostili porazom protiv Nizozemske. Disciplinirani su, kompaktni, brzi. Riječ je o reprezentaciji koju ne možete pobijediti nekom prosječnom partijom i paušalnim akcijama.

Pranjić ostaje uz trudnu suprugu

Bilić je napisao ispričnicu Danijelu Pranjiću koji bi u utorak, prema zakaznom terminu, trebao prvi put postati otac. Bayernov nogometaš jedini je s popisa 20 kandidata koji će preskočiti Bratislavu. Ostalih 19 su vratari Runje i Subašić te igrači: Šimunić, Ćorluka, Strinić, Schildenfeld, J. Buljat, Vukojević, Srna, Modrić, Rakitić, Kranjčar, Dujmović, Gabrić, Eduardo, Olić, Petrić, Jelavić i Mandžukić.

Linker
29. lipanj 2024 03:01