Admir Buljubašić / Cropix
IZRAZI SUĆUTI IZ HNS-A

Bilić: Otišao je stvaratelj, trener i vođa; Marković: Ivić je bio nogometni genij

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. lipanj 2011. 12:21

- Hrvatski i europski nogomet su nažalost ostali bez čovjeka čiji gubitak nikad nećemo moći nadoknaditi. Tomislav Ivić je bio nogometni genij u pravom smislu riječi, nogometu je davao potpuno drugu dimenziju, kad je bio trener Hajduka od Bijelih je napravio svjetsku momčad. Takvog čovjeka nikad nitko ne smije zaboraviti i znam da se to neće i ne može dogoditi. Pogotovo sam siguran da ga neće zaboraviti njegov Split jer Ivić je imao dušu, u bezdušna i teška vremena. Europski i svjetski nogomet ostali su bez istinskog velikana. Beskrajno mi je žao, izražavam iskrenu sućut obitelji. - rekao je Vlatko Marković.

- Nemoguće je bilo kakvim riječima i u bilo kakvoj drugoj formi izraziti koliki je gubitak odlaskom Tomislava Ivića pretrpila nogometna obitelj. Ne mislim samo na Hrvatsku, već i na Europu i Svijet. Onim što je za života činio i stvarao, Ivić je zadužio sadašnje i sve buduće nogometne generacije jer je naprosto bio više od trenera, bio je svijetlo, putokaz, vizionar, revolucionar, jedan od zaista malobrojnih koji su doslovno utjecali na promjene u filozofiji nogometne igre. Teško je uopće pobrojati sve klubove i sredine koje je oplemenio svojim nogometnim vizijama i idejama. Preveliki je ovo gubitak za sve nas. Svim prijateljima, a poglavito njegovoj obitelji upućujemo izraze najdublje sućuti. - riječi su Zorislava Srebrića.

- Tužan sam i potresen kao i svi ljudi kojima nogomet znači, iskrena sućut obitelji. Ne samo Hrvatska, nego i svijet, izgubili su jednog od najvećih nogometnih znalaca ikad - tim je riječima izbornik Slaven Bilić pokušao izraziti žaljenje zbog odlaska najvećeg hrvatskog trenera ikad te dodao...

- Otišao je stvaratelj, trener, vođa, nogometni revolucionar... Jedan je od nekolicine izabranih koji će zauvijek zlatnim slovima ostati zapisan među istinskim genijalcima koji su mijenjali pojam nogometne igre.

Ma teško je sad išta pametno i suvislo reći, osim da sam potpuno siguran da će, kako vrijeme bude prolazilo, praznina koja ostaje njegovim odlaskom bivati sve veća, a njegov ugled i značaj poprimiti, siguran sam neslućene, ogromne, potpuno zaslužene dimenzije... Nažalost, takvi veliki ljudi, bez obzira na sve, uvijek odlaze prerano. Imao sam sreću da sam s njim često pričao o nogometu... Šta reći, šjor Ivane hvala na svemu - kazao je izbornik Bilić, prenosi internetska stranica HNS-a!

Linker
24. rujan 2024 00:44