Maribor, 030712.Slovenija, Pohorje, hotel Habakuk.Slaven Bilic novi trener FK Lokomotiv Moskva odrzao popodnevni trening sa svojim igracima i novim pojacanjem Vedranom Corlukom na Mariborskom Pohorju.Na slici: Slaven Bilic trener FK Lokomotiv Moskva.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajac / CROPIX
OPET BEZ POBJEDE

Bilić nakon novog kiksa Lokomotiva: 'Znam u čemu je problem i rješavam ga'

Bila je ovo četvrta utakmica u nastavku sezone, te Bilić u tom "proljetnom" dijelu sezone ima tek dva remija i dva poraza
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. travanj 2013. 14:02

Hrvatski strateg Slaven Bilić i njegov moskovski Lokomotiv i dalje čekaju premijernu pobjedu u nastavku sezone, u ruskoj Premierligi. Ove je subote Lokomotiv remizirao doma protiv Tereka (1-1).

Bila je ovo četvrta utakmica u nastavku sezone, te Bilić u tom "proljetnom" dijelu sezone ima tek dva remija i dva poraza. Inače, pogled na ljestvicu i nije previše optimističan, Lokomotiv je tek na desetom mjestu. Ono najbitnije, pogoci na spomenutom ogledu, pali su u prvih šest minuta. Prvo je Slovak Đurica doveo Lokomotiv u vodstvo u 4. minuti, ali je samo dvije minute kasnije izjednačio Mauricio.

- Čestitam i svojoj i suparničkoj momčadi na utakmici u kojoj je bilo puno strasti i žara. Mislim da smo mi bili bliže ukupnoj pobjedi i igrali smo mnogo bolje do dvadeset metara od suparničkih vratiju. Tada su nastupali problemi za nas - rekao je na startu razgovora s ruskim novinarima Slaven Bilić.

Čini se da ne možete pronaći problem zbog čega vaša momčad igra ovako slabo?

- Ne bih se složio s vama. Znamo što je problem i pomalo ga rješavamo, ali i dalje nas neće. I dalje ne možemo do pobjede.

Jesu li glavni problem napadači?

- Loše je kada nam glavni strijelac ne zabija, kao što je to slučaj s N'Doyeom. No, ne smijem sve svaljivati na napadače, ne bi bilo pošteno. U ogledu protiv Tereka su nam nedostajali neki bitni vezni igrači, pa je i lopta teže dolazila prema naprijed. Teško je zabijati kada nedostaju vezni igrači, oni su često pola pogotka.

Zašto se pauza u prvenstvu nije iskoristila na bolji način, zašto se nisu dovela prava pojačanja?

- Mnogo smo o tome pričali i mnogo se na tu temu reklo. Ja i dalje smatram da je sadašnja momčad itekako kvalitetna, te može napraviti ono što zadovoljava sve kriterije.

Linker
22. rujan 2024 11:29