Srđan Vrančić/CROPIX
OZLJEDA ILIČEVIĆA

Bilić na oprezu: Irce užasno respektiram! Dudu: Robbie Keane je sjajan, prava klasa

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 06. lipanj 2012. 17:21

Siguran sam da je Slaven Bilić bio jako zadovoljan s onim što je vidio u Budimpešti, šapnuo nam je u srijedu Paul Lennon, izvjestitelj irskog Daily Stara u inspekciji hrvatskog kampa u Sielanki.

Hrvatski izbornik je vidio Trapattonijevu mišolovku u nešto rasklimanijem izdanju nego obično. Konačnih 0-0 skriva podatak da su Mađari režirali festival promašaja u tom dvoboju. Bilić svejedno u superlativima govori o irskoj reprezentaciji.

- Iskreno ih respektiram. Užasno dugo nisu izgubili utakmicu, vrlo rijetko primaju gol. Što se tiče psihološke pripreme… Ne slažem se da je Trapattoni u prednosti zato što je prije tjedan dana imenovao momčad za našu utakmicu. Imena na koncu i neće biti presudna, znam da će on ostati vjeran svojem sustavu igre bez obzira koga pošalje na teren – rekao je Bilić koji će prvih jedanaest otkriti tek sat vremena uoči dvoboja.

To je naš princip. Onih 13-14 koji su u najužim kombinacijama na posljednjim treninzima ionako shvate tko će igrati.

U ozbiljnijim kombinacijama neće biti Ive Iličevića, dobio je udarac u mišić i preskočio trening u utorak. Ozljeda nije teška, ali niti bezazlena. Negdje na obodu prve momčadi nalazi se Niko Kranjčar koji bi mogao dobiti poticaj za povratak na mapu nakon objave vijesti da je finiširao transfer u kijevski Dinamo.

- Čestitam mu. Izabrao je sjajan grad i veliki klub, a ja unatoč reputaciji i velikoj povijesti kijevskog Dinama od Kranjčara očekujem da postane prva zvijezda momčadi.

Za razliku od većine novinara koji nisu oduševljeni pastoralom koja okružuje nacionalnu momčad, Bilić uživa u izolaciji farme Seielanka pored Warke. Hvali mir, smještaj i izvrstan teren.

Trava je ošišana u milimetar kao na stadionima u Gdansku i Poznanu. Prema Uefinoj depeši, trava će biti nekoliko milimetara viša nego obično što bi moglo malo usporiti loptu, ali organizatoru ostaje obveza zalijevati travnjak neposredno prije utakmice i tijekom stanke između poluvremena…

Dudu: Keane je klasa

Davor Gavran ima novu formulu kako hendlati brojne zahtjeve za intervjue u kampu reprezentacije. Na svakodnevne press-konferencije HNS-ov glasnogovornik privodit će četvoricu nogometaša. Dvojica će odgovarati na pitanja cijelog “amfiteatra”, dok će druga dvojica biti na raspolaganju za kraće “jedan na jedan” intervjue.

U utorak je znatiželju stranih novinara zadovoljio Eduardo Da Silva. Premda je obrana označena kao bolji dio irske momčadi, naš napadač posebno cijeni Trapova golgetera.

- Robbie Keane je sjajan, prava klasa. U svakoj utakmici je “unutra”, prisutan na svakom dijelu terean, uvijek opasan po gol. Iz Premiershipa pamtim nekolicinu irskih igrača, svi odreda agresivni, fizički igrači, kazao je Dudu.

Danijel Pranjić je inozemnim reporterima kazao da Irska ipak nije naša “must win” utakmica.

- Ne bih rekao da imamo baš tako veliki imperative. Želimo dobiti, ali ne smijemo se zaletjeti I izložiti obranu. Kontra je velika snaga irske reprezentacije – kaže Pranjić.

Linker
21. rujan 2024 08:39