Ronald Goršić/ CROPIX
IVKOVIĆ PORUČIO MODRIMA

'Bila bi greška kada bi uzeli Kramarića, trebali bi nešto naučiti na primjeru Peke...'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 10. prosinac 2012. 15:38

Lokomotiva je odradila sjajnu jesen, prezimit će na trećem mjestu na ljestvici, što je njen daleko najbolji plasman otkako je član Prve HNL, a u travnju iduće godine odigrat će dvije utakmice polufinala Hrvatskog kupa. Bez obzira na sjajne rezultate najmlađe momčadi elitnog hrvatskog nogometnog ranga, glavni zadatak funkcioniranja kluba s Kajzerice na visokoj razini je ipak odgoj igrača za zagrebački Dinamo.

- Smeta mi što se umanjuju uspjesi moje momčadi, mladi dečki to nisu zaslužili. Godinama sam radio u Portugalu i tamo je Porto posudbama svojih igrača opskrbljivao veliki broj prvoligaša. No, u Portugalu to nije smatrano negativno, nego pozitivno - kazao je u petak nakon pobjede protiv Cibalije trener Plavo-bijelih Tomislav Ivković.

Dinamo redovito Lokosima šalje mladiće za koje vjeruje da neće imati dovoljnu minutažu kako bi igrali i pokazali koliko vrijede. U gotovo svakom prijelaznom roku Modri povuku nekoliko igrača za koje vjeruju da im mogu pomoći. Od ljeta 2008. godine to se nije dogodilo u samo dva navrata, ljeta 2009. i zime 2011. prošli su bez ijednog ozbiljnog prijelaza.

U međuvremenu Lokomotiva je za Dinamo odgojala Milana Badelja, Šimu Vrsaljka, Ivana Kelavu i imenjaka mu Tomečaka, Josipa Pivarića... Najveći promet Kajzerica - Maksimir dogodio se upravo u prošlom prijelaznom roku. Tada je Dinamo uzeo Arijana Ademija, Antu Puljića, Marcela Brozovića i Ivana Peku, četvorku koja je u redovima najjačeg hrvatskog kluba prošle jeseni imala potpuno različite putove. Ademi se nametnuo i standardni je prvotimac, Brozović igra stalno, no ne i toliko dobro, Puljić povremeno uskače u momčad, blizu koje ni približno nema Peke. Što će se dogoditi ove zime? Kao prvi Dinamov pick ističe se Andrej Kramarić, prvi strijelac prvenstva sa 11 pogodaka, koliko je zabio i Sammir. Ivković o tome ima jasno mišljenje, nedavno je naglasio:

- Mislim da bi bila pogreška kada bi Dinamo vratio Kramarića. Njima ne koristi gomilanje igrača na pozicijama na kojima imaju dovoljno rješenja, a nas bi jako oslabili. Trebali bismo nešto naučiti na primjeru Peke, koji je odmah dobio priliku i zaigrao u Ligi prvaka. Bio je to u tom trenutku za njega preveliki skok i ubrzo je nestao iz kombinacija. Zato treba biti oprezan.

Linker
20. rujan 2024 03:40