ARGENTINA - BiH 2:0

BiH porazom od Argentine započela pripreme za Brazil, Aguero srušio Zmajeve

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. studeni 2013. 08:58

Reprezentacija Argentine je u prijateljskoj utakmici u St. Louisu bila bolja od Bosne i Hercegovine (2:0). Dva gola za Argentince postigao je napadač Manchester Cityja, Sergio Aguero. Zmajevi su dobro otvorili utakmicu, te već nakon desetak minuta igre stvorili dvije sjajne prilike preko Ibiševića i Džeke, ali njihovi udarci otišli su malo pored gola.

Pet minuta prije odlaska na odmor, Argentina je stigla do vodstva. Nakon brzog kontranapada lopta je došla do Rodriga Palacija, koji se zabio u šesnaesterac, gdje ga pravovremenim istrčavanjem zaustavlja Asmir Begović, ali u nastavku akcije lopta se odbila do Sergia Aguera, kojem nije bilo teško poslati loptu u mrežu.

Drugi pogodak za Argentinu stigao je u 66. minuti utakmice kada je Maxi Rodriguez sjajnom asistencijom izbacio iz igre kompletnu odbranu Zmajeva, te uposlio Aguera koji ponovno vara Begovića za povećanje vodstva.



Argentina vs Bosnia 2:0 Kun Aguero by footballdaily2

Do kraja susreta Argentinci su imali još nekoliko sjajnih prilika, ali je Asmir Begović bio najzaslužniji što se rezultat nije mijenjao. BiH je također uspjela stvoriti prilike preko Džeke i Medunjanina, ali pogotka ipak nije bilo. Sve u svemu, izbornik Sušić imat će još puno posla da kako bi pripremio Zmajeve za Mundijal u Brazilu. Obrana je bila daleko od zadovoljavajuće, ali također valja napomenuti kako je BiH u St. Louisu bila bez trojice standardnih prvotimaca.

Linker
22. rujan 2024 07:39