FERGUSON

'Benitez? On je srećković'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. studeni 2012. 13:11

Nije trebalo dugo čekati da Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda, i Rafael Benitez, novi strateg Chelseaja, obnove svoje rivalstvo koje su imali tijekom godina kada je Španjolac bio na klupi Liverpoola...

Ferguson, koji je otvoreno 2009. godine postavio pitanje o Benitezovu mentalnom zdravlju, je nazvao novog menadžera Chelseaja "srećkovićem" zbog dobivanja još jednog posla u kojem mu je jedan trofej "zagarantiran".

Podsjetimo, Benitez je 2010. godine s Interom osvojio naslov Svjetskog klupskog prvaka, iako je sezonu prije toga Jose Mourinho bio taj koji je omogućio nastup osvajanjem Lige prvaka. Ove bi se sezone mogao ponoviti isti scenarij s obzirom da je Chelsea veliki favorit za osvajanje SP klubova idućeg mjeseca u Japanu.

- Svi žale Roberta Di Mattea i to s razlogom. Nevjerojatno je da osvojiš naslov prvaka Europe i FA Cup, a svejedno dobiješ otkaz. Najveće je razočaranje za mene što će Benitez voditi momčad za dva tjedna na SP klubova u Japanu - rekao je menadžer Uniteda te nastavio.

- Logično je da daju čovjek šansu osvojiti naslov klupskog prvaka svijeta nakon što je donio povijesni naslov u Ligi prvaka, ali ne! Rafa Benitez je pravi srećković koji bi mogao imati u svom životopisu dva naslova svjetskog klupskog prvaka, a da nijednom on nije bio taj koji je izborio nastup na tom natjecanju - zaključio je Ferguson.

Linker
22. rujan 2024 06:44