1.HNL

Belupo slavio protiv Zadra

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. kolovoz 2013. 23:38

Nitko nije sporio pobjedu Koprivničanaca. Dapače, ono malo gledatelja pozdravilo ih je pljeskom, kao što se pljeskalo i sjajnom Novinićevu golu kojim je Slaven Belupo stavio točku na “i”.

- Zasluženo smo pobijedili, bili smo bolji, iskoristili svoje prilike. Obje momčadi ušle su nekako bojažljivo, posebno mi jer nismo četiri mjeseca nikoga pobijedili, što je držalo pritisak nad igračima. Zadovoljan sam kako su reagirali, čestitam im, a Zadru u nastavku sezone želim puno sreće - kratko je rekao Ivan Katalinić, strateg Slaven Belupa.

Ono što je Katalinić govorio u pripremi utakmice bilo je bitnije. Postavio je igru tako da je njegova momčad stalno radila pritisak na loptu i na suparnika, a posebno tercet Novinić, Glavica i Brlek na nedovoljno iskusnu domaćinovu zadnju crtu. Odatle su izvirali gotovo svi problemi Zadra jer domaćin nije uspijevao ostvariti dominaciju, kontrolu lopte i samo je plutao lijevo-desno bez ikakva smisla. Nakon što je S. Belupo uvidio da bi mogao sa Stanova odnijeti tortu, ne običan kruh, podigao je igru i rutinski došao do pobjede.

- Zaslužena pobjeda gosta koji je bio od prve do zadnje minute brži na loptama, čak i više tražio bodove nego mi koji smo bojažljivi. To je razumljivo jer kad se nakon dvije pogreške igrače počne pljucati kao ovdje iz gledališta, normalno je da će se sakrivati. - rekao je Ferdo Milin.

Strateg Zadra, ipak, kaže da nije još zabrinut.

- Znam gdje su pogreške, ali nisam zabrinut. Nama su predviđali zadnje mjesto, a imamo sedam bodova. Bit će još utakmica onakvih kao u Splitu ili kao danas, gdje će biti sivilo kad se igračima stvara pritisak.

Zadar - Slaven Belupo 0:2 (Glavica 68', Novinić 80')

ZADAR - Igralište Stanovi.

Sudac: Goran Gabrilo (Split).

ZADAR (3-5-2): Matković - Šimurina, Jerbić, Ikić - Gržan, Sarić, Surać, Begonja, Vasilj - Terkeš, Ivančić. TRENER: Ferdo Milin.

SLAVEN BELUPO (3-4-2-1): Rodić - Plazanić, Grgić, Edson - Purić, Gregurina, Brlek, Melnjak - Crepulja, Glavica - Novinić. TRENER: Ivan Katalinić.

Linker
22. rujan 2024 08:42