Drago Sopta/CROPIX
U ROSTOVU POLUDILI

Belgijci žele Pletikosu: Club Brugge poslao ponudu, Rusi mu ponudili novi ugovor

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 16. siječanj 2013. 16:07

Jedan od najuspješnijih belgijskih klubova, Club Brugge, voli nogometaše s ovih prostora. Od Ante Žanetića preko Jerolimova, Špehara, Stanića, Leke, do Balabana, Butine, Perišića, hrvatski su profesionalci pisali povijest tog kluba. Od ovog siječnja, uspiju li pregovori u trokutu Brugge - Pletikosa - Rostov, za Club Brugge mogao bi nastupiti i deveti Hrvat.

Naime, Juan Carlos Garrido, bivši trener Villarreala koji je u studenome preuzeo Club Brugge, želi Stipu Pletikosu za prvog golmana. Belgijanci zasad imaju dva vratara iz Srbije (s belgijskom putovnicom) Kujovića (34) i Jorgačevića (30) te mladog Portugalca Dhoesta (18), ali Španjolac očito nije najzadovoljniji njihovim potencijalima. Nakon što su angažirali Gudjohnsena i još nekoliko pojačanja, Garrido i suradnici inzistiraju na vrataru.

Pregovore nam je potvrdio i Marko Naletilić, Pletikosin Fifa agent, koji tvrdi da će se rasplet dogoditi do kraja ovog tjedna. Pletikosa, koji je s Rostovom na pripremama u Abu Dhabiju, nestrpljivo čeka vijesti i dakako da ga opcija odlaska u Belgiju zanima. No, njega ugovor s Rostovom veže do lipnja 2013. i u ruskom klubu nisu oduševljeni mogućnošću da njihov kapetan i lider svlačionice te veliki ljubimac tamošnjih navijača, uoči borbe za ostanak u ligi napusti klub. Štoviše, čelnici su kluba odmah ponudili produženje ugovora Pletikosi na još dvije godine, do 2016., uz uvjete koji se za vratara te dobi mogu smatrati izvanrednim.

Linker
23. rujan 2024 07:28