AFP
GUARDIOLA

Bayern još nije moja momčad

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. studeni 2013. 13:07

- Momčad je malo bolja nego prije, ali i dalje to nije moja momčad – rekao je trener Bayernovih nogometaša Pep Guardiola uoči bundesligaškog derbija protiv Borussije Dortmund...

Bivši Barcelonin trener ljetos je naslijedio Juppa Heynckesa na klupi bavarskog kluba, a dobio je nezahvalan zadatak jer nije jednostavno ponoviti "treble" koji je uspio njegovom prethodniku.

- Treba mi još vremena. Imali smo jako dobre rezultate, ali moj je stil igre posve drugačiji. U Njemačkoj postoji kultura kontranapada koja nije dio moje igre. To je proces. Ne mogu reći da smo veliki jer smo na vrhu ljestvice i jer smo prošli dalje u Ligi prvaka. I dalje nismo veliki.

U Bundesligi Bayern na vrhu ljestvice nakon 12 kola ima 4 boda prednosti ispred Borussije Dortmund i Bayera, a eventualnom pobjedom na Signal-Iduna Parku mogu žuto-crnima odmaknuti na sedam bodova razlike.

- Igramo i treniramo za ovakve utakmice i sretni smo zbog ovakve prilike. To je velika, velika prilika. Oni su najbolja momčad na svijetu u tranziciji. Ako im dopustimo da trče na nas onda nećemo imati šanse. Moramo igrati najbolje što možemo.

Usprkos izostancima važnih igrača poput Francka Riberyja, Guardiola odbija tražiti alibi.

- Ne smije biti izgovora. Mrzim izgovore. To je problem, ali prvenstveno sam tužan zbog igrača.

Linker
21. rujan 2024 15:16