Ronald Goršić/CROPIX
DVIJE POLJUDSKE PRIČE

Bašić: Neću u Liverpool, želim samo Hajduk; Jelavić: Hvala Bijelima, ali ja ostajem u Cityju

Dok se Mario Jelavić na probi kod Mancinija želi izboriti za ugovor u Manchester Cityju, mladi Ante Bašić je odbio poziv Liverpoola da im se pridruži na pripremama
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. srpanj 2012. 16:00

Prije mjesec dana na Grbavici je Ivica Osim predao pehar najboljem igraču turnira U-17 četiriju reprezentacija iz regije. Nekoć legendardno desno krilo Željezničara, "Strauss s Grbavice" kako su mu tepali novinari, pehar je uručio hajdukovcu Josipu Bašiću, također desnom krllu, ali reprezentacije Hrvatske. Liverpool se javio, ali odmah je na Anfield poslana odbijenica. U trenutku kada bi mnogi roditelji svoje dijete lagano "unovčili", Ante Bašić je odlučio sasvim suprotno.

- Da, istina je, ne trebaju nam probe ni posudbe. Liverpool je respektabilan klub, ali Josipu treba prirodno igračko odrastanje. Primarno kroz Hajduk - naglasio je Ante Bašić, otac mladog igrača.

Josip Bašić u ožujku je napunio 16 godina. Svjestan je kako je ispred njega velika perspektiva, ali i krvavi rad.

- Bit ću najsretniji ako potpišem ugovor s Hajdukom. Trener Krstičević me odlično poznaje, upravo me on prebacio iz kadeta u juniore ove zime.

Bašićev menadžer je Tomislav Erceg, nekoć golgeter Bijelih. Očito je Erceg napravio pravu procjenu...

- Za Josipa su interes pokazali i veći klubovi od Liverpoola, ali ne treba od toga stvarati teme. Josipa čeka mukotrpno dokazivanje - poručio je igračev otac Ante.

Jelavić: Paze me Džeko, Kolarov i Savić

Sad već bivši junior Hajduka Mario Jelavić pokušava se izboriti za mjesto u engleskom prvaku Manchester Cityu. Mladi napadač pozvan je na probu u Austriju gdje se Građani nalaze na dvotjednim pripremama, a Roberto Mancini mu je pružio povjerenje već u prvoj prijateljskoj utakmici Cityja uoči nove sezone. Igrao je Jelavić pola sata u porazu (0:1) od saudijskog Al Hilala, na travnjaku se našao uz zvijezde Cityja Teveza, Kompanya, Kolarova te braću Toure.

- Oduševljen sam, nemam riječi, sve mi ovo još uvijek djeluje potpuno nestvarno - javio se Jelavić iz Innsbrucka.

S Građanima je već četiri dana i ostat će do kraja austrijskih priprema 20. srpnja.

- Sve se dogodilo brzo, City me je pozvao i platio zrakoplovnu kartu iz Bruxellesa do Innsbrucka. Primljen sam odlično, srdačno me dočekao kapetan Kompany, a posebno pažljivi su Edin Džeko, Aleksandar Kolarov i Stefan Savić. Dojmovi su više nego pozitivni, treninzi s ovakvim veličinama su pravi užitak. Trudim se da pokažem sve što mogu, nadam se da je Mancini zadovoljan s onim što pružam na treninzima - rekao je mladi napadač.

Hajduku se zahvalio na korektnoj ponudi, ali je izabrao drugačiji nogometni put. Jelavić je slobodan igrač, ali Splićanima će njegov odlazak ipak donijeti nekakvu zaradu na ime naknade za razvoj mladih igrača. Dogodi li se da mladi napadač zadovolji Roberta Mancinija, Hajduk bi za njega mogao utržiti oko 250 tisuća eura.

Linker
24. rujan 2024 11:19