Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during their Spanish League football match Barcelona against Zaragoza on October 23, 2010 at Romareda stadium in Zaragoza. AFP PHOTO/ LLUIS GENE
 AFP
BIJELI SE NEĆKAJU

Barcelona ne može garantirati dolazak Messija u Split, Bijeli u pričuvi drže - Juventus!

Stara dama je osvajala Ligu prvaka, a iako se njihov igrački kadar ne može mjeriti s Barceloninim ipak je Juventus ime, a usto bi na Poljud stigao - besplatno
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. prosinac 2010. 10:19

Na prigodnom božićnom domjenku jučer je na Poljudu predstavljen i plan proslave 100. rođendana Hajduka. Velika obljetnica kluba obilježit će se sportskim, zabavnim i drugim manifestacijama, nabrojeno ih je ukupno 34, no što to vrijedi kada je središnji događaj, gostovanje Barcelone na Poljudu, pod znakom pitanja.

Iako se dolazak slavnog kluba već dugo drži kao gotova stvar, ni jučer nitko na Poljudu nije mogao kazati hoće li se zaista i dogoditi. U programu je, naime, navedena utakmica Hajduka s renomiranim klubom iz Europe, višestrukim osvajačem Lige prvaka, no ne i ime gosta.

Što je zapelo? Na to pitanje nitko nije dao odgovor. Jasno je tek da ugovor o gostovanju još nisu potpisale obje strane te da Hajduk nije uplatio akontaciju u iznosu od 200 tisuća eura, što je 10 posto ukupne cijene dolaska velike Barce. Kako doznajemo, Hajduk je ugovor potpisao, a po njemu je Barca dužna u najjačem mogućem sastavu 11. kolovoza zaigrati protiv Hajduka na Poljudu za što bi zaradila dva milijuna eura. No još nedostaje potpis vodstva katalonskog kluba jer nisu sigurni hoće li se moći u kolovozu pojaviti u Splitu u najjačem sastavu. A problematičan je i njihov najbolji igrač Lionel Messi. Naime, u srpnju se održava prvenstvo Južne Amerike, očekuje se da će Argentina daleko dogurati, a Messiju je nakon velikog natjecanja potrebno barem 15 dana odmora. Kada se sve zbroji, upitno je bi li stigao u Split.

Iz katalonskoga kluba su Hajduku ponudili drugi termin, u lipnju 2011., no Hajduk se još nećka. A ne postignu li dogovor s Barcelonom, očekuje se da će se Uprava Hajduka okrenuti Juventusu! I Stara dama je osvajala Ligu prvaka, a iako se njihov igrački kadar ne može mjeriti s Barceloninim ipak je Juventus ime, a usto bi na Poljud stigao - besplatno. Naime, još 1998. godine, pri kupnji Tudora, Talijani su se obvezali odraditi i besplatno gostovanje. Kako se do sada nije dogodilo, nije isključeno da će Hajduk izvaditi taj ugovor i pozvati Juventus da ga ispuni.

Druga “zamjena” navodno je Porto. I portugalski klub dvaput je osvajao Ligu prvaka, a s Hajdukom mu je zajednička i jedna legenda - Tomislav Ivić.

Linker
29. rujan 2024 17:37