youtube
BIT ĆE TO TEŽAK POSAO

BARCA KRENULA PO POJAČANJA U JUŽNU AMERIKU Ovo su tri klinca koja bi trebala biti podrška MSN-u

Piše: Toni RončevićObjavljeno: 31. srpanj 2016. 13:56

Barcelonin napadački trojac Lionel Messi - Neymar - Luis Suarez dobro je poznat po efikasnosti, a uskoro bi mogli dobiti društvo. Prema tvrdnjama španjolskih medija, sportski direktor Robert Fernandez zaputio se u Južnu Ameriku, gdje će pokušati dovesti neke od najvećih brazilskih talenata, a to su Gabriel Barbosa, Lucas Lima i Gabriel Jesus.

Barcelonina struka novog napadača vidi kao podršku sjajnom trolistu, ali s obzirom na broj utakmica i uvijek moguću poneku ozljedu, nije isključena ni nešto veća minutaža. Propali su pokušaji da se kupi nekog iz Europe, a brazilski trojac ulijeva povjerenje. Možda i najzanimljivije ime je ono Gabriela Barbose zvanog ‘Gabigol’. Tek mu je 19 godina, a već ima četiri nastupa i dva pogotka za seniorsku reprezentaciju Brazila. Može igrati na sve tri ofenzivne pozicije, a primarna mu je ona na desnom krilu. Za Santos, u kojem je inače ponikao i Neymar, postigao je 24 pogotka, a standardni član prve postave je posljednje dvije i pol godine.

Love ga gotovo svi najveći europski klubovi, što će nesumnjivo otežati šanse katalonskog velikana. Čeka se njegova eksplozija, ali i sazrijevanje, a u zenitu karijere mu je suigrač Lucas Lima.

Dvadesetšestogodišnja ‘desetka’ može igrati i na krilu, a za reprezentaciju ima 12 nastupa i dva gola. Santos nije voljan prodati Limu s obzirom da polaže tek 10 posto prava na transfer i već su nekoliko puta jasno naglasili da ga neće pustiti dok mu ne istekne ugovor na zimu 2017. godine. Procijenili su da je bolje koristiti Limine kvalitete dok god mogu kad ionako ne mogu računati na znatan novac, a i sam veznjak kaže da mu se ne žuri nikuda. Primjerice, ruski Zenit je nudio 20 milijuna eura, ali taj papir su odmah zgužvali i bacili u koš za smeće jer ih ne zanimaju iznosi ispod 50 milijuna eura.

Posljednji iz trolista, 19-godišnji Gabriel Jesus, igra za Palmeiras, ali navodno je jako blizu dogovora s Manchester Cityjem. Englezi su ponudili 32 milijuna eura i strani mediji tvrde da će transfer uskoro biti službeno finaliziran. Tri želje, tri mete, ali svaka ima specifičnosti na koje niti tako snažan i ugledan klub poput Barcelone neće moći jednostavno odgovoriti.

Linker
20. rujan 2024 16:52