KICKER

Badelj najbolje ocijenjeni Hrvat

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. travanj 2013. 15:26

Milan Badelj najbolje je ocijenjeni hrvatski nogometaš u 29. kolu Bundeslige, prema analizi uglednog magazina Kickera. Dobio je ocjenu 2...

HSV je slavio na gostovanju kod Mainza (2-1), a pritom je Badelj kod prvog pogotka oduzeo loptu Nikolčeu Noveskom i pokrenuo akciju za vodstvo, da bi nakon toga i sam asistirao Heung-Min Sonu za drugi gol. Nakon serije loših igara trener Thorsten Fink je u prošlom kolu protiv Freiburga uveo Badelja s klupe, da bi ga u Mainzu vratio u početnu postavu i pogodio.

Kicker podsjeća da je bivši Dinamov nogometaš najbolje partije u dresu HSV-a pružio kada je igrao u paru na mjestu defenzivnog veznjaka. U takvoj situaciji može sakriti svoje probleme s brzinom i pokazati kreativnost. To se dogodilo i u Mainzu gdje je, navodi Kicker, pokazao agresivnost s elegancijom.

- Milan je odigrao sjajnu utakmicu, i ofenzivno i defenzivno - rekao je HSV-ov branič Marcell Jansen, a sam Badelj je dodao:

- Želio sam dokazati da mogu igrati bolje nego u posljednjim utakmicama.

Dodajmo da je od ostalih naših igrača u Bundesligi najbolju ocjenu dobio Ivan Santini (3.5) koji je bio asistent u pobjedi Freiburga protiv Hannovera (3-1). Ivica Olić je dobio 4.5 u remiju svoga Wolfsburga protiv Hoffenheima (2-2), dok su vrlo slabe "petice" dobili Mateo Pavlović čiji je Werder odigrao 2-2 kod Fortune, te Srđan Lakić čiji je Eintracht poražen (2-0) kod Augsburga.

Linker
22. rujan 2024 11:32