KOGA JE IZGUBIO WENGER

Arsenal je Yayu Tourea imao za 50 penija, a Zlatan nije želio doći na probu!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 25. srpanj 2012. 18:55

Joe Hart

Joe Hart bio je na meti Arsenala za vrijeme igranja u Shrewsbury Townu, no čovjek zadužen za vratare pri Topnicima procijenio je kako “mali niej dovoljno dobar za nas”... Poznata priča, zar ne? Hvala Bogu, nije ekskluzivno hrvatska... Godinu potom, Hart je otišao u City i izrastao u ponajboljeg vratara Premiershipa.

Phil Jones

U siječnju prošle godine, Arsenal je bio izrazito zainteresiran za talentiranog, polivalentnog klinca, no Arsene je dugo po džepovima vrtio 12,5 milijuna eura. Dapače, krenuo je u cjenkanje. United se, pak, nije previše mislio. Nekoliko mjeseci kasnije pojavio se u cijeloj priči i dao 18 milijuna eura. Wengerov se ineteres naglo ohladio...

Javier Mascherano

Gazidis je “šmekao” Arentince, a Wenger je uoči Mascheranovog odlaska u West Ham iznimno šmekao klinca koji se tek probijao kroz slamove Buenos Airesa. No Mascherano je bio u čudnom odnosu s menadžerskom agencijom, koja je polagala prava na njega. Wenger s “kriminalcima’ nije želio imati posla, pa je Mascherano postao Čekićar.

Vincent Kompany

On je cijelo vrijeme bio pod francuskim nosom, inače strahovito istančanim za talente. No Kompany se dugo razvijao u Belgiji, ali Wenger ga na kraju nije želio dovoljno. Iako je možda trebao, pišu na forumima navijača Arsenala. Kako god, sjajan branič prvo je otišao u HSV (10,5 milijuna ⁈), pa zatim i u City (8,5 milijuna ⁈). Današnja cijena? 35 milijuna eura!

Jose Enrique

Prošloga ljeta Arsenal je doslovce plakao za kvalitetnim rješenjem za poziciju lijevog beka. Clichy je digao sidro, a Kieran Gibbs je bio miljama od čovjeka od povjerenja, sigurnog startera. Enrique je ponuđen Arsenalu za izuzetno nisku cijenu. Wenger, međutim, nije želio stopirati Gibbsov razvoj. Arsenal ponovno ima problema s pozicijom lijevog bočnog. Liverpool više ne...

Xabi Alonso

Ide glasina da se rafa Benitez želio riješiti Xabija Alonsa kada je trenirao Redse. Jednostavno, izgubili su nit, a Benitez je već na piku imao i Garetha Barrya, s kojim je želio zamijeniti Španjolca. Arsenal je ponudio određenu svotu, a veliki španjolski šampion već je bio na autocesti Liverpool - London, no tada je netko nazvao Arsenal i tražio pet milijuna nečega više. Wenger je odmahnuo glavom.

Yaya Toure

Možda i najveći promašaj jer bi Wengera stajao 50 penija. Yaya je jednom zgodom posjetio brata Kolo Tourea u Arsenalu i ostao na svojevrsnoj probi. Čak je i odigrao utakmicu protiv Barneta. Postojalo je pitanje radne dozvole, ali netko je procijenio da nema smisla zamarat se tolikom administracijom. yaya je optišao u Olympiacos, Monaco, Barcelonu, City, a putem je negdje izrastao u ponajboljeg veznjaka svijeta.

Juan Mata

Dok su trakavice zbog Cesca Fabregasa obavijale Emirates i Camp Nou, Arsenal je krenuo po novog španjolskog kreativca. Izbor je pao na Juana Matu, koji je za sebe imao fantastičnu sezonu u Valenciji. Dok je, međutim, Wenger 'ratovao’ s upravom Šišmiša oko mnekoliko milijuna više ili manje, prikrao se Chelsea i odveo Matu u kontra stranu Londona.

Wayne Rooney

Još jedan Wengerov poraz. Wayne Rooney, tada najveća mlada zvijezda Otoka, stigao je iz Evertona u Colney, gdje ga je ekipa povela u razgledavanje Arsenalovog kampa. Wayne je, kažu, bio za. tada se, međutim, pojavio United, ponudio mu višestruko bolje financijske uvjete i Rooney je 'zapalio’ u smjeru Kazališta snova...

Zlatan Ibrahimović

Najpoznatiji primjer tužnih “topničkih zapisa”, čisti klasik. Zlatanu je Malmö dao dozvolu za odlazak, uz odštetu od nekih 7 milijuna eura. Arsenal je bio spreman platiti tu cifru, no od Ibrahimovića je tražio da dođe na probu. “Probu, kakvu probu?! Ja nisam igrač za probe!”, tada je već imao stav Šveđanin. Otišao je u Ajax, a ostalo je povijest.

Cristiano Ronaldo

Arsenal je u času kada nitko nije čuo za Cristiana Ronalda Sportingu ponudio 6 milijuna eura. Sporting je pristao je i krenulo se u dogovaranje osobnih uvjeta s portugalskim majstorom. U međuvremenu je, ipak, u Lisabon stigao Man. United, a Cristiano je, k’o za vraga, kontra Uniteda odigrao takvu partiju da su igrači molili Fergusona da ga kupi. Ferguson je popustio i dao 13 milijuna eura. I dobio igračinu!

Linker
22. rujan 2024 17:32