SPLIT - MIKA 2:0

Armenci pali nakon Ercegovih prekida, 'crveni' s velikom prednošću u Erevan

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 04. srpanj 2014. 00:48

U prvoj utakmici 1. pretkola Europske lige Split je u Parku mladeži pobijedio Miku iz Armenije sa 2-0 golovima Glumca i Vojnovića što bi trebala biti dobra zaliha pred revanš koji se igra za tjedan dana u Erevanu.

Unatoč pobjedi, očekivali smo više od Splitove europske premijere. Svi su preduvjeti bili tu: ušminkan stadion, ugodno vrijeme i solidan broj gledatelja na tribinama... Ali Split je ostao dužnik, nije odigrao neku veliku partiju, iako je ispunio rezultatski cilj.

Ovom pobjedom, bez primljenog gola, Split je zapravo napravio veliki korak prema prolazu u 2. prekolo Europske lige. U Erevanu ne bi trebalo biti iznenađenja jer Split je puno bolja momčad od Armenaca.

Utakmica je bila prilično dosadna, posebno u prvom dijelu, bez puno šanse. Prvi su zaprijetili gosti i to nakon pogreške zadnje liniji "crvenih". U 4. minuti Satumjan se našao sam pred Zagorcem, ali nije pogodio okvir vratiju. S druge strane prijetio je Erceg, ali sve do gola Glumca nije bilo pravih šansi.

Split je došao u vodstvo u 39. minuti zahvaljujući spretnosti stopera Tomislava Glumca. On je, nakon nabačaja Ercega iz slobodnjaka, bio najviši u skoku u kaznenom prostoru gostiju. Glumac se specijalizirao za golove nakon prekida. I ovog puta je reagirao na pravi način, dočekao je loptu na drugoj stativi i zaboravljen od obrane gostiju poslao je u mrežu.

Na početku drugog poluvremena Split je vrlo lako mogao doći i do uverljivije prednosti da je samo malo precizniji bio Mate Bilić. Iskusni centarfor Splita našao se u dvije super situacije, ali je obje zapucao.

Da nisu Armenci bezazleni pokazao je Movsisjan čiji je snažan udarac krajnjim naporom obranio Zagorac. Ali onda je u samom finišu zabio Vojnović, opet poslije prekida. Sad je iz kornera ubacio Erceg, a Vojnović je ugurao loptu iza leđa vratara Mike i to je bilo završni čin ove pobjede Splita.

Split - Mika 2-0

poluvrijeme: 1-0. Strijelci: Glumac (39.), Vojnović (87.). Sudac: Bart Vertenten 6,5 (Belgija). Žuti kartoni: Vidović (Spl). Stadion: Park mladeži. Gledatelja: 1.500.

Split: Zagorac 6,5, Ibriks 6, Galović 6, Glumac 7, Rugašević 6, Vidović 6, Vojnović 7, Belle 5 (od 46. Bagarić 6), Erceg 7, Glavina 6 (od 63. Roce 6), Bilić 6 (od 86. Galić-).

Mika: Kasparov 6, Movsisjan 6, Alex 6, Voskanjan 6, Ge. Poghosjan 5,5 - (od 22. Go. Poghosjan 5,5), Berseghjan 5, Petrosjan 6, Baglarjan 5 (od 83. Voskanjan-), Arakeljan 5 (od 67. Grigorjan), Karapetjan 5, Satumjan 5.

Linker
29. rujan 2024 15:24