TRAŽE ZAMJENU KELAVI

Argentinski mediji tvrde: Vratar San Lorenza, Migliore, potpisuje za Dinamo!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. siječanj 2013. 15:57

Pablo Migliore (30), Argentinac na vratima San Lorenza, mogao bi doći u Dinamo! Tako barem pišu argentinski mediji, koji tvrde da kontakti između vratara i Dinama postoje, ali priznaju da transfer nije još blizu realizacije. Štoviše, kažu kako njegov San Lorenzo nije baš oduševljen činjenicom da bi golman, koji je protekle jeseni branio u 19 utakmica, napustio klub i otišao u Europu. Pitanje je zasad bi li i sam Migliore bio zainteresiran za takav rasplet, međutim, nešto se očito kuha, neka vatra iza ovog dima postoji.

Čak i ako kontakti nisu postali ozbiljni, ako se Dinamo samo raspitivao za Argentinca, a onda i odustao od njegova angažmana, to je dokaz da su Modri po cijelom svijetu krenuli u ozbiljnu potragu za vratarom. I to ne 'zamjenskim’ već čovjekom koji bi Ivanu Kelavi trebao uzeti 'jedinicu’. Migliore je samo prvi čije je ime izašlo u javnost, ali sigurno nije jedini o kojemu u Maksimiru razmišljaju.

Inače, radi se o bivšem vrataru Boce Juniorsa, koji u dvije godine u tom uglednom klubu nije mnogo branio, ali se piše da je osvojio naslov prvaka 2006. Prije toga bio je vratar Huracana, pa Deportiva Madryn, odakle je otišao u veliku Bocu. Ali tamo je ostao najpoznatiji po prometnoj nesreći 2008., u kojoj je sudjelovao zajedno s još jednim Bocinim vratarom. Ipak, iako je automobil bio jako uništen, obojica su prošli samo s lakšim ozljedama. Potom je otišao na posudbu u Racing gdje je branio vrlo dobro, i taj ga je klub odlučio otkupiti od Boce. Međutim, u zadnji se tren u igru uključio San Lorenzo, bio brži od Racinga te doveo Migliorea, koji uz argentinsko ima i talijansko državljanstvo. U međuvremenu je vratar obolio od hepatitisa pa je nekoliko mjeseci morao pauzirati, tražio je pravu formu, a prošla mu je jesen jedna od boljih u karijeri. U 19 utakmica primio je 20 pogodaka, a u sedam susreta uspio je zadržati mrežu nedirnutom.

Na spominje se svota koju bi Dinamo morao platiti San Lorenzu poželi li dovesti toga vratara, ali poznavajući maksimirske prilike, Dinamo sigurno neće za njega iskeširati bogatstvo. Ako je slobodan ili stoji tek neku simboličnu svotu, tek tada dolazi u obzir.

Linker
21. rujan 2024 13:54