Tea Cimas / CROPIX
ANASU OTVORENA VRATA

Alispahić: Nisam želio sjediti na klupi Dinama, Rijeka će biti ravnopravna s Modrima!

Anas je i dalje otvorena opcija. U istom smislu kao Alispahić. Uspije li raskinuti ugovor sa svojim klubom, Rijeka je spremna reagirati, rekao je Srećko Juričić
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 22. prosinac 2012. 13:57

Palo je prvo riječko zimsko pojačanje. I to kakvo! Iz Dinama! Kada je Rijeka gostovala na Poljudu, a Elvis Scoria zbog tri žuta kartona bio bez Kreilacha, i djelatno je postalo jasno ono što se teoretski dobro znalo.

Da bi Rijekinom veznom redu, uz dodatnu kvalitetu, dobro došlo i još malo mišića. E, pa jučer su povukli vrhunski potez, omogućili si i jedno i drugo. Jer od od jučer je novi Rijekin igrač - Mehmed Alispahić! Kojeg je sportski direktor Srećko Juričić opisao ovako:

- Odličan u igri prema nazad, kreativan, veznjak koji i zabija golove, 25-godišnjak... Vjerujem, igrač koji će sigurno biti velika dodatna vrijednost našoj momčadi.

S Mehmedom se, jučer je pojašnjeno, razgovaralo dobrih mjesec dana. Je li slučajnost što je prelazak iz Maksimirske 128 u Portić 3 realiziran dan nakon Bijele noći na kojoj je s predsjednikom Damirom Miškovićem, Srećkom Juričićem, šefom struke Elvisom Scorijom i ostalim ključnim Rijekinim ljudima razgovarao Dinamov boss Zdravko Mamić?

- Sa Zdravkom smo razgovarali i u četvrtak navečer, ali kontakt s Mehmedom traje mjesec dana, a stvar nije finiširana prekjučer nego jučer. Alispahića smo doveli u skladu s našom najavljenom sportskom politikom, tj. onime što želimo napraviti u ovom prijelaznom roku kao jednom od segmenata dugoročnog klupskog projekta u koji se Mehmed Alispahić u potpunosti uklapa. O našoj namjeri govori i duljina potpisanog ugovora. Na četiri i pol godine. Inače, jednostavno smo iskoristili njegov raskid ugovora s Dinamom pa doveli pojačanje, igrača koji je, nije demagogija, bio naša prva želja na zimskom mercatu.

Alispahić veznjak, Anas Sharbini veznjak...

- Apsolutno nebitno. Anas je i dalje otvorena opcija. U istom smislu kao Alispahić. Uspije li raskinuti ugovor sa svojim klubom, Rijeka je spremna reagirati.

Što je minutu nakon potpisa za Bijele rekao Mehmed Alispahić? Prve njegove riječi kao igrača Rijeke...

- Nisam želio sjediti na klupi u Dinamu, a Rijeka je, kao momčad i kao klub, idealna za novi iskorak u karijeri - počeo je Alispahić. - Ovdje ću dobiti pravu prigodu za dokazivanje, za igranje. I osim toga se, ako Bog da, vratiti u reprezentaciju što mi je iznimno bitno. Cijela priča trajala je mjesec dana, ali zato što je trebalo riješiti relaciju s bivšim klubom. Istina je da smo se, kad se Rijeka javila, vrlo brzo dogovorili. Za mene je ključni dio priče ambicioznost ovog kluba i cijelog okruženja. Nogometna pozitiva u Rijeci, jedan sjajan projekt kojeg sam prepoznao i čiji ću dio s veseljem biti.

Dinamo poznajete dobro da bolje ne možete, Rijeku ćete tek istinski upoznati, ali ste sigurno svjesni potencijala svoje nove momčadi i kluba. Kada će Rijeka moći u ravnopravno nadmetanje s Dinamom za vrh hrvatskog nogometa?

- Neću govoriti o konkretnim brojkama, ali... Vrlo brzo! Svi vide da Rijeka krupnim koracima grabi naprijed. Projekt jest dugoročan i ciljevi su realni, ali to ne znači da se neki možda neće realizirati i ranije nego što se očekuje!

Linker
22. rujan 2024 10:36