Drago Sopta/CROPIX
MEDIĆEV APEL:

'Ako Ćiro otiđe, ja ću se ubiti! Ali znam kako me previše voli da bi me na to prisilio'

U klub je sletjelo 800 tisuća eura, prva rata Pavlovićeva transfera u Werder, ali je Medić novac preusmjerio u krpanje dubioza 'jer je dužan 1,2 milijuna eura'
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 19. prosinac 2012. 20:42

“Bojim se da je ovo kraj”, rekao je Ćiro Blažević u srijedu nakon što je zaključio kratku avanturu s NK Zagreb, drugu u karijeri.

Ovih dana popularnu rečenicu Ćiro je intonirao s dovoljno dramskog patosa da shvatite kako ne misli na “običan” kraj, kraj suradnje s klubom iz Kranjčevićeve ulice. Govorio je o kraju trenerske karijere čije je finalne prizore drugačije zamišljao. Znate priču o Jocku Steinu, velikom Celticovu menadžeru koji je zaspao na klupi tijekom utakmice i više se nije probudio...

U utorak je Ćiro malom novinarskom društvu najavio mogućnost da završi mučenje u svlačionici “pjesnika”. Rekao je tom zgodom da je u klub sletjelo 800 tisuća eura, prva rata Pavlovićeva transfera u Werder, ali da je predsjednik Medić odmah novac preusmjerio u krpanje dubioza “jer je dužan 1,2 milijuna eura”. Nema tu kruha, shvatio je, pa već u srijedu ujutro objavio ostavku. Nekoliko sati kasnije više niti Medićev originalni ultimatum nije mogao popraviti štetu.

Medić: Ubit ću se!

- Ako je istina da Ćiro odlazi, ja ću se ubiti! Ali znam kako me previše voli da bi me na to prisilio - ispalio je Medić.

- Ide mu na čast što tako govori, znam da je sentimentalno vezan za mene, ali ja sam odluku donio - kazat će legendarni trener prije nego što svoj slučaj uglazbi u širi kontekst.

- Svakodnevno na televiziji gledam sve te jadne ljude koji ne primaju plaću, a gutaju laži i podvale političara. Slušaju i nadaju se da bi se nešto možda ipak moglo promijeniti... Vjerujte da ekstremno suosjećam s tim ljudima, ali ipak pripadam posve drugoj kategoriji. Ja sam slobodan čovjek zato što sam ekonomski neovisan i zato ovim činom želim dati lekciju svima koji obmanjuju. Dosta je, imam svoje dostojanstvo i ne dam se zajebavati!

Prevario se i Bandić

Ćirin dolazak u Zagrebello početkom studenoga zaslužio je veliki publicitet. Sjećamo se da je Milan Bandić tada paradirao Veslačkom ulicom, zar vas gradonačelnik ne može zadržati na poslu? - pitamo.

- I on se dobro snašao u ovoj klimi u kojoj se laže i daju se prazna obećanja. Međutim, prevario se.

Hvali se Ćiro kako je imao velike planove s klubom jer je u svlačionici zatekao vrlo intrigantne mlade igrače. Proteklih je tjedan dana po četiri sata dnevno crtao programe kako pokrenuti renesansu na terenu, njegov asistent Mario Cvitanović s puno je entuzijazma sudjelovao u priči, ali teško će se stvari pomaknuti s mrtve točke pored tolikih vjerovnika.

Mamić posudio novac

- Svi znaju da ne volim Mamića, ali opet mu moram skinuti kapu. Uoči utakmice s Istrom igrači su došli do mene kako bi utjerali dio dugova. Prenio sam Mediću da prijete štrajkom ako im nešto ne isplati i Mamić mu je posudio novac.

Upitno je po kojoj će se cijeni ubuduće zaduživati Dražen Medić. Kreditni rejting mu je ove jeseni skliznuo u BBB minus. Nakon Beseka i Bonačića napustio ga je i Blažević...

Linker
20. rujan 2024 13:43