Vladimir Dugandžić/CROPIX
KRSTIČEVIĆ ZADOVOLJAN

‘Govorili su mi 'što se hvataš toga, osramotit ćeš se, ispast iz lige'. A ja ću osvojiti Kup!’

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 13. prosinac 2012. 16:43

Mišo Krstičević krenuo je u ovu sezonu s “ostacima ostataka” Hajduka, s momčadi koju su popunjavali juniori i oni koji su dojučer bili na listi otpisanih. Momčad bez velikih zvijezda i zvučnih imena nije garantirala previše, a pred Krstičevića, koji slovi za pomalo krutog i strogog trenera, nisu bili postavljeni nikakvi imperativi.

To što Krstičević nije imao imperativ, samo je slovo na papiru. Jer ni njega ne bi istrpili da nije napravio rezultat, makar je domaći trener koji ne košta ni približno koliko su koštali neki njegovi prethodnici.

Hajduk se borio s financijskim problemima i to stalno životarenje na granici bankrota obilježilo je godinu na izmaku. To se ogledalo i u činjenici da je Hajduk ušao u sezonu bez prave provjere, igrajući pripremne utakmice skrivečki, zbog suspenzije.

Pola godine kasnije, perspektiva izgleda solidno. Hajduk je u polufinalu Kupa Hrvatske, drži drugu poziciju u prvenstvu, a Krstičević je afirmirao nekolicinu mladih igrača. Na Poljudu stanuju reprezentativci Radošević, Andrijašević, Caktaš, kapetan Maloča i izvrsni vratar Blažević, mladi talent Milić, BiH reprezentativac Vršajević...

- Ja sam superzadovoljan - priznaje Krstičević. - Bilo je puno skepse i nepovjerenja. I neki kolege rekli su mi ‘što se hvataš toga, osramotit ćeš se, ispast ćeš iz lige’. Ali vjerojao sam da pošteni i mukotrpni rad uvijek daje rezultat.

Što je bilo ključno u vašem radu?

- Kao trener najviše polažem na rad, karakter i ponašanje. Ako momčad u to vjeruje i slijedi me, onda će ostvariti uspjeh. Imali smo specifičnu situaciju u kojoj novac nije mogao biti motiv, jer ga nije bilo. To su neke stvari koje bi klub trebao riješiti, da postoje poticajne mjere da ti igrači mogu normalno živjeti.

Čime ste zadovoljni?

- S igračima sam maksimalno zadovoljan. Oni su kao momčad jako napredovali, ali i pojedinačno.

Statistika svjedoči da ova momčad u prosjeku ima manje od 22 godine:

- Mi smo se opredijelili za mlade. Našu igru drže dvojica 18-godišnjaka Milić i Radošević. Treba im dati podršku i kada odigraju neku lošiju partiju. Milić je uz Radoševića po meni najveća perjanica hrvatskog nogometa, a o njemu se tako malo priča. Još kad mu se otvori prostor da igra na stoperu, bit će vrhunski.

Tko iz ovog kadra igrača odlazi?

- Znamo kakva je situacija, može otići svaki onaj za koga klub dobije ponudu. Interesi kluba na prvom su mjestu. Bit će mi žao ako odu važni igrači poput Maloče, Radoševića i drugih, ali nema tu sentimenta.

Gdje ćete tražiti pojačanja?

- Možemo dovesti samo igrače koji ništa ne koštaju, a da zadovoljavaju Hajdukove kriterije. Doveli smo Jakoliša, dobit će šansu. Vidjet ćemo što ćemo s ovim Brazilcima.

Što je sljedeći korak?

- Želimo osvojiti Kup. To je korak naprijed. Želimo izboriti plasman u Europu.

Priča o utrci s Dinamom je deplasirana, smatra Krstičević.

- Još uvijek se ne možemo nositi s Dinamom, u nijednom segmentu, niti igrački niti kao klub. Osim toga, čim malo krenemo, odmah nas prizemlje.

Imao je i Krstičević svojih trenutaka kada bi “iskočio iz tračnica”. Boli ga nepravda pa ponekad burno reagira. Osjetili smo da mu je krivo što je ispao s godišnjeg kalendara Hajduka za 2013., ali povukao je kočnicu.

- Iznenađen sam, ali neću to posebno komentirati. Rekao sam da svi mi u Hajduku moramo raditi svoj posao profesionalno, odgovorno, a ne amaterski.

Linker
21. rujan 2024 20:01