Mario Todoric / CROPIX
NAPETI ODNOSI

Ništa od sastanka Hajduka i HNS-a: Splićani odbili otići jer Šuker ne želi primiti Brbića!

U Hajduku su inzistirali da nitko u njihovo ime neće diktirati sastav klupske delegacije na sastanku i na tome da ih pred HNS-om zastupa čelni čovjek kluba
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 10. ožujak 2015. 20:05

Planirani sastanak čelnika Hrvatskog nogometnog saveza i Hajduka u Zagrebu se neće održati piše Slobodna Dalmacija. "Puklo" je oko pitanja može li na sastanku aktivno sudjelovati i predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić.

Iz HNS-a nisu dopustili da Brbić zastupa Hajduk pa se dogodilo ono što smo već i najavljivali, s Poljuda su poručili – bez našeg predsjednika nema sastanka!

Danima je trajala prepiska na relaciji HNS – Poljud. Zbog jednogodišnje kazne zabrane rada u nogometu iz Saveza su uporno odbijali mogućnost da Brbić potpuno sudjeluje na sastanku (dopuštali su da prisustvuje, ne i da može razgovarati u ime kluba).

Hajduk je pak s druge strane inzistirao da nitko u ime Hajduka neće diktirati sastav klupske delegacije na sastanku, na tome da ga zastupa čelni čovjek kluba i da bi to trebao biti prvi korak ka normalizaciji odnosa. Kako ni dan prije sastanka koji se sutra u podne trebao dogoditi sudjelovanje Brbića iz Saveza nije dobilo zeleno svjetlo, od sastanka neće biti ništa.

Ni gotovo četiri mjeseca nakon neodigranog derbija Dinama i Hajduka nije se dogodio onaj prvi korak, sastanak HNS-a i Hajduka.

Tek prije nešto manje od dva tjedna Hajduku je upućen poziv na sastanak, ali i diktat u kojem bi sastavu trebao doći što na Poljudu smatraju neprihvatljivim. Uostalom, sugeriranje na nagomilane probleme je i dovelo do kazne Brbiću i ostalim sankcioniranim hajdukovcima, članovima NO-a.

Na put prema Zagrebu trebali su prema planiranom krenuti predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić, predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak, predsjednik skupštine Vinko Radovani te sportski direktor Goran Vučević.

Takvu je listu Hajduk poslao u Savez, ali nije dobio potvrdu da će prvi čovjek kluba Brbić moći sudjelovati na sastanku, kako i dolikuje normalizaciji odnosa.

HNS su trebali predvoditi predsjednik Davor Šuker i izvršni predsjednik Damir Vrbanović.

A zajedničko pismo FIFA-e i UEFA-e je stiglo HNS-u, odgovor na apel HNS-a glede nacrta izmjena Zakona o sportu, koji bi po hitnom postupku uskoro trebao ući u saborsku proceduru.

- Za sada se još nismo očitovali prema Saboru, ali izvjesno je da bi se to moglo dogoditi – najavio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Naime, usvajanjem nacrta HNS bi morao mijenjati dosadašnji oblik izbora zastupnika u Skupštine Županijskih nogometnih saveza te Skupštinu HNS-a.

A FIFA i UEFA inzistiraju na potpunoj autonomnosti nacionalnih nogometnih saveza, bez upliva politike.

Linker
23. rujan 2024 00:55