Ante Cizmic / CROPIX
BLIJEDA PREDSTAVA

'NISAM SRETAN, ALI VIŠE NISMO NI ZASLUŽILI' Nezadovoljni Dalić nabrojao sve probleme u našoj igri zbog kojih smo ostali bez tri boda

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. listopad 2019. 02:42

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je bod na gostovanju u Cardiffu, gdje je protiv Walesa odigrala 1:1. Izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice je ponavljao:

- Nisam sretan. Očekivao sam da ćemo riješiti pitanje plasmana na ovoj utakmici, a nakon Bakua propustili smo i drugu meč-loptu. Ostaje nam treća, zadnja na Rujevici.

Vatreni su treći put na gostovanju vodili 1:0, pali i nisu dobili. Postoji li poveznica?

- Isto nam se dogodilo što i u Mađarskoj i Azerbajdžanu, poveli smo, igrali dobro, ali nismo uspjeli nastaviti u istome ritmu. Utakmica je bila teška i vrlo agresivna, a najveći problem bila nam je igra prema naprijed. Nismo imali dubinu, igrali smo previše u širinu, i zbog toga nismo bili opasni. Nismo zadovoljni bodom, ali imamo još utakmicu sa Slovačkom u kojoj možemo potvrditi plasman na Europsko prvenstvo – kazao je Dalić.

Pogodak u završnici prvoga poluvremena bio je neočekivan?

- Morali smo bolje reagirati u takvoj situaciji. Mora biti više koncentracije u završnici poluvremena – odgovorio je Dalić, te dodao: - Kako smo prema naprijed igrali, nismo više zaslužili. Nakon gola nismo stvorili više pravih situacija.

Na Slovačku Hrvatska ide bez Lovrena i Vide:

- Izostanak oba stopera jako je neugodna situacija za nas. Lovren je dobio karton zbog prigovora, a to su stvari koje se trebaju izbjegavati. To je veliki hendikep za nas, ali moramo to riješiti i popraviti ovu situaciju.

Luka Modrić izašao je zbog ozljede što je još jedna loša stvar:

- Srećom, radi se o udarcu. Malo je nezgodno i bolno, morat će sigurno nekoliko dana pauzirati. Kovačić je imao rotaciju koljena i to ga boli. Utakmica je bila dosta čvrsta, agresivna i teška, ali bez nekih šansi – zaključio je Dalić koji je bio vidno neraspoložen.

Velški izbornik Ryan Giggs kao da se intimno pomirio s ispadanjem s Eura, iako to ne priznaje.

- Jako sam zadovoljan. Mislim da nam je koncentracija bila na vrhunskoj razini. Radna etika bila je sjajna, momčadski duh i zajedništvo protiv jakog protivnika bili su na visini. Moramo pobijediti obje utakmice i osloniti se na rezultate ostalih za plasman, ali u igri smo – govorio je, da bi konstatirao:

- Želio sam da budemo u kombinaciji za plasman nakon listopadskih utakmica. Pokazali smo kvalitetu i koncentraciju u važnim susretima. Hrvatska ima pametne igrače, a ono što je posebno da je to bila fizička vrlo zahtjevna utakmica – konstatirao je.

Liječnik Vatrenih Saša Janković vjerojatno je već nakon utakmice bio u kontaktu s ljudima iz Reala:

- Luka je zadobio jaku kontuziju u području mišića, jako ga boli, kao i Kovačića koji je dobio udarac malo niže, iznad koljena. Nadam se da će se Luka oporaviti za dva tjedna. Stanka ne bi trebala biti duža od dva tjedna. Ni Kovačič vjerojatno neće dugo pauzirati, no to ćemo tek vidjetI za nekoliko dana, kako će se stanje razvijati. Uglavnom, to su ozljede koje ne bi trebale biti u redu težih.

Linker
24. travanj 2024 01:01