AFP
ODBAČENI LIJEVI BEK

Niko Kovač nije zvao Strinića jer mu zamjera nedostatak želje da igra za Vatrene!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 18. ožujak 2015. 17:15

Kovač u mladima traži sve što je Hrvatskoj nedostajalo u Brazilu, teži slaganju ekipe koja će u Francuskoj napokon proći skupinu. Međutim, za Norvešku je trebao na listi imati Ivana Strinića. Samozatajni branič u Napoliju ubire komplimente, mnogi ga hvale da je među najboljim lijevim braničima Serie A, istisnuo je Alžirca Ghoulama.

Nikad u životu nije igrao tako dobar nogomet u oba pravca, i na prvi pogled čudno je što ga nema. Strinić se izolirao od medija, na poziv za intervju odgovorio je da mu klub zabranjuje, no u reprezentativnom je miljeu otkriveno: Kovač mu zamjera nedostatak želje da igra za Vatrene! Izbornik je dojma da nema dovoljnu količinu motivacije ni kolegijalnog duha.

Uvjereni smo da su takvi zaključci samo plod Strinićeve introvertiranosti i uvijek istoga, kao nezainteresiranog izraza lica. Pritom je nedvojbeno mnogo sam kriv. Prvo je otkazao nastup s Islandom zbog ozljede, potom je prije Svjetskog prvenstva došao u hotel i javio se: “Ne mogu.” Liječnici su bili začuđeni reakcijom, a po kuloarima se govori da je to učinio hladno, kao da ga nije briga, umjesto da sve učini kako bi se oporavio.

Otišao je izravno u Split ostavljajući Kovača s mislima da mu reprezentacija ne znači dovoljno. Makar je zaista imao rupu na zadnjoj loži. Čaša je prelivena lani u rujnu, otišao je kući zbog rođenja sina i nije bio u konkurenciji za Maltu. I što sad? Strinić je ovog trena najbolji lijevi branič u Hrvata, ali Kovač ga ne šmeka. Izbornik to nije učinio bez riječi, nazvao ga je i poručio da se opredijelio za Pranjića i Leovca.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
23. rujan 2024 00:20