AP
OLIMPIJSKI NOGOMET

Neymar predvodi Brazilce protiv Meksika u prvom finalu nakon 24 godine

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 11. kolovoz 2012. 13:09

Brazil je stigao na korak do ostvarenja svog velikog cilja, osvajanja povijesnog prvog zlata na Olimpijskim igrama. Do sada su Menezesovi izabranici igrali uistinu impresivno u napadu budući da su u svim dosadašnjim utakmicama postigli po tri pogotka, no u obrani i nisu djelovali pretjerano sigurno. Brazilci su favoriti cijelog natjecanja, no njihov izbornik Menezes smatra da će finale na Wembleyu biti težak susret:

- Očekujem vrlo teško finale. Meksiko je jako dobro pripremljena momčad. Njihova je U23 momčad igrala Copa Americu i Panameričke igre. Sada su još dodali tri igrača starija od 23 godine i djeluju vrlo snažno. Bez obzira na to, moji su igrači vrlo mirni i nisu podlegli euforiji finala. Našoj se ekipi treba čestitati jer su došli daleko do finala Olimpijskih igara. Prošle su 24 godine otkako je Brazil bio u finalu što govori koliko je teško doći do tamo.

Leandro Damiao je vodeći strijelac turnira sa šest postignutih pogodaka, a on bi uz Hulka i Neymara trebao predvoditi napad Brazila i u ovom susretu. Lijevi bek Alex Sandro, koji je igrao u veznoj liniji protiv Južne Koreje trebao bi prema najavama susret započeti na klupi.

Meksikanci ulaze u finale kao 'jazavci', no ne misle se samo tako odreći zlata. Izbornik Tena uvjeren je da mogu zaprijetiti:

- Imaju povijest, tradiciju, velike igrače... Puno je prednosti na njihovoj strani, ali ako odigramo hrabro i zajednički kao protiv Japana, šanse su 50:50.

Japance su savladali njihovim oružjem, presingom i agresivnošću. Iako su se našli u zaostatku već nakon desetak minuta super-golom Otsua, nastavili su s borbom i polako ih lomili dok nisu sasvim preokrenuli rezultat.

Danas će zaigrati s još gušćom sredinom, ozlijedilo im se jedno od glavnih ofanzivnih oružja, Dos Santos, zamijenit će ga klasičnim veznjakom Herrerom koji je iz istog razloga propustio polufinale. Bit će to praktički 4-3-2-1 taktika u kojoj će sedam povučenih igrača dugim loptama gađati praznine na brazilskim bokovima.

Linker
26. rujan 2024 18:35