Cropix
BOŽE SAČUVAJ

Nema većeg upozorenja za Dinamo: 'Arsenal je igrao u drugoj, trećoj brzini, a trebao je pobijediti s 10:0!'

Dinamo u srijedu, 20:45, utakmicom protiv Arsenala na Maksimiru otvara Ligu prvaka! Dan uoči spektakla na konferenciju za medije su došli trener Zoran Mamić, kapetan Domagoj Antolić i vezni igrač Marko Rog te najavili ovu nogometnu poslasticu
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 15. rujan 2015. 16:26

Pristup s kojim su u Maksimiru krenuli prema skupini Lige prvaka, čini se, sasvim je realan. Lišen nekih najava koje gode navijačkom uhu, ali koje najčešće nemaju nikakvog temelja, u Dinamu su s obje noge na zemlji. Svjesni su snage Arsenala čiji su dolazak u Maksimir okarakterizirali nagradom za trud koji je momčad uložila u kvalifikacijama, ali i prilikom da se pokažu na elitnoj pozornici.

- Pogledao sam puno utakmica Arsenala. Evo, u subotu sam ih gledao uživo protiv Stoke Cityja i završilo je 2-0, a trebalo je biti najmanje 10-0. I što reći nakon takve utakmice? Kombinatorika im je fascinantna, sve se vrti oko Özila i Cazorle, ali vjerujem da možemo biti bolji i kvalitetniji nego što je to bio Stoke City na toj utakmici - naglasio je Zoran Mamić koji je priznao kako će u ovoj utakmici pokušati promijeniti filozofiju Dinamova pristupa utakmicama protiv velikih momčadi. Dosad su redovito mijenjali stil igre i podređivali se snazi momčadi, a ovaj će put biti drugačije.





- To nam u takvim utakmicama nije uspijevalo, što je i logično jer cijelu godinu igraš na svoj način i onda ideš nešto mijenjati. Mislim da to nije dobro i pokušat ćemo ovaj put to zaobići te zadržati naš stil igre - otkrio je trener Dinama. Koliko će biti uspješni u tome, ovisi o protivniku. No, u Maksimiru se uzdaju u izreku da je lopta okrugla.

- Svjesni smo kvalitete i moći Arsenala, ali to je ipak sport. Treba nam fanatična borba, ogromna količina trke, htijenje i taktička mudrost pa da probamo napraviti pomutnju. Kao autsajder imamo manji pritisak, ali kada lopta krene s centra, on se gubi - naglašava Mamić koji je sa svojim stožerom uložio puno truda u pripremu ove utakmice. Povezali su se s nekim engleskim stručnjacima koji su im analizirali slabe strane Arsenala. Pomogao je i Slaven Bilić koji je dobio Arsenal u 1. kolu Premier lige. Zaključak?

- Rekao sam dečkima u svlačionici da ću im dati individualnu analizu dobrih strana Arsenala i koliko će to trajati, za one loše nećemo imati vremena. Imaju nekih manjkavosti. Svi ih imaju i probat ćemo to iskoristiti.

Inače, u Maksimiru su otkrili da je prodano 14 tisuća ulaznica za Arsenal, ali da se prava gužva očekuje na dan utakmice te su upozorili navijače da se što ranije upute na stadion.

- Očekujem dobru atmosferu jer momčad to zaslužuje. Mislim da je publika to prepoznala na posljednjim utakmicama. Trebaju nam i kada rezultat nije dobar jer se uz njihovu podršku mogu dogoditi lijepe stvari.

Linker
05. listopad 2024 11:28