foto: Cropix
PRAZNIK U SPLITU

Najveći hrvatski malonogometni derbi:I Zagrebački Nacional uvjerljivo pokorio Gripe!

Završen je veliki derbi dvaju najboljih hrvatskih malonogometnih klubova. Zagrebački Nacional slavio je u gostima kod Split Toommyja na Gripama sa 5:2.
Piše: Vedran BabićObjavljeno: 16. listopad 2015. 12:23

SC Gripe, Split

SPLIT TOMMY - NACIONAL ZAGREB 2:5 (Jelovčić 17', Suton 21' / Matošević 6', 7', Grbeša 28', Novak 37', Osredkar 40')

Četiri mjeseca nakon finalne serije Nacional se opet raduje u Splitu. Iako je tek peto kolo, pobjeda nad objektivno glavnim rivalom dat će "novinarima" psihološku prednost nad Split Tommyjem u borbi za prvo mjesto uoči doigravanja.

Najveći derbi hrvatskog malog nogometa odigran je u kulisi kakvu zaslužuje, pred oko 1000 gledatelja u Maloj dvorani na Gripama, piše Slobodna Dalmacija. Čak je bio otvoren i gornji dio tribina. Svi su došli vidjeti najbolje što mali nogomet u Hrvatskoj može ponuditi. Polovica hrvatske reprezentacije bila je na parketu, izbornik Mato Stanković budno je motrio s tribina.

Kako i priliči derbiju, nije nedostajalo rezultatske neizvjesnosti, atraktivnih poteza i proigravanja, požrtvovnih uklizavanja, ali ni povišenih tenzija. U par navrata se "zakuhalo", pogotovo prilikom isključenja Koturovića koji je posljednjih 15 minuta pratio iz prvog reda tribina. Ali ni u jednom trenutku nije bilo grubo.

Nacional je nakon "kamilice" u prvih nekoliko minuta dvaput "ugrizao", kao ljutica. Oba je puta strijelac bio Matošević i to u razmaku desetak sekundi. Prvo je u solo akciji prešao Grcića i poentirao pored Jukića, a onda je ostao nečuvan te asistenciju Koturovića pretvorio u pogodak.

No Split se nije dao smesti. Nizao je šanse, ali je Luketin, junak finalne serije prije par mjeseci, nizao obrane. Isto tako, Nacional je mogao prelomiti utakmicu, Kocić je pogodio stativu. Pred kraj poluvremena Split je dobio slamku spasa. Jelovčić je realizirao kazneni udarac pogodivši Luketinu kroz noge, lakše su domaćini disali.

Odmah u prvoj minuti nastavka Split je izjednačio. Suton je oduzeo loptu posljednjem igraču Matoševiću i matirao Luketina. Uslijedilo je razdoblje u kojem je Split prokockao pobjedu. Koturović je dobio crveni zbog igranja rukom na gol-crti, no Jelovčić je sa šesterca promašio. Splićani su imali igrača više dvije minute, ali Zagrepčani su se obranili.

Kako to obično biva, kad ne zabiješ, primiš. Grbeša je s deset metara pogodio neobranjivo od vratnice i Nacional je od 28. minute opet imao prednost.

Luketin je ponovno "zaključao" vrata, a u posljednjih pet minuta Split je krenuo na sve ili ništa, izvadio je vratara. Dobio je - ništa. Novak je presjekao jednu loptu i dvije i pol minute prije kraja sa svoje polovice potvrdio zasluženi trijumf "novinara".

Related content

Linker
22. rujan 2024 04:45