REALOVO ČUDO OD DJETETA

Najrazvikaniji tinejdžer svjetskog nogometa Odegaard dolazi u Maksimir

Najrazvikaniji svjetski tinejdžer dobio je priliku i najvjerojatnije će ulogu džokera s klupe zamijeniti mjestom u prvoj postavi
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 18. ožujak 2015. 19:59

Najrazvikaniji tinejdžer svjetskog nogometa Martin Odegaard dobio je pozivnicu norveškog izbornika za kvalifikacijski dvoboj Hrvatska vs. Norveška (28. ožujka, Zagreb), a nakon dva mjeseca madridskog školovanja spreman je ulogu džokera s klupe zamijeniti mjestom u početnoj postavi nacionalne momčadi. Od potpisa za Real Madrid 16-godišnji veznjak radi u posebnom režimu, četiri puta tjedno trenira s Ancelottijevim nogometašima, a preostala dva treninga je pod Zidaneovim nadzorom.

Puno ‘legionara’

Talent brusi nastupima za Realovu B-momčad, Castillu, za koju je dosad odigrao šest utakmica i postigao jedan gol.

- Posjetili smo Realov kamp prošli tjedan i u razgovoru s Ancelottijem i Zidaneom saznali da je klub zadovoljan Martinovom prilagodbom na sredinu. On uči jezik, upija kulturu velikog kluba i već se dobro integrirao u svlačionicu - rekao je izbornik Per-Mathias Hogmo.

55-godišnji izbornik u ponedjeljak okuplja kandidate u kampu u Marbelli. Njegov je popis uravnotežen miks snaga iz norveške Tippeligaen i legionara koji kruh zarađuju u Njemačkoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Grčkoj i Španjolskoj. Momčad je u kvalifikacijama u prve četiri utakmice osvojila devet bodova i ima samo bod manje od Hrvatske i Italije.

Lijepi učinak

- Iz prošle godine prenosimo lijep bodovni učinak i entuzijazam. Čvrsto kontroliramo treće mjesto što može biti važno na kraju ciklusa, ali spremni smo napasti prve dvije pozicije ako se ukaže prilika. Naša je momčad dobra kombinacija snažnih i tehnički potkovanih igrača, mladi smo i u budućnosti možemo biti samo bolji - dodaje Hogmo na čijem je popisu najstariji nogometaš Tom Hogli, 31-godišnjak.

Kandidati za utakmicu s Hrvatskom:

vratari: Nyland (Molde), Hansen (Rosenborg) i Grytebust (Aalesund);

igrači: Hogli (Kopenhagen), Samuelsen (Odd), Abdellaoue (Stuttgart), Tettey (Norwich), Reginiussen (Rosenborg), Skjelbred (Hertha), Forren, Singh, Linnes (svi Molde), Elyounoussi (Hoffenheim), Hovland (Nürnberg), Nordtveit (Borussia Mönchengladbach), Konradsen (Rennes), Johansen (Celtic), Hedenstad, Nielsen (obojica Eintracht Braunschweig), Elabdellaoui (Olympiakos), Henriksen (AZ Alkmaar), Berisha (RB Salzburg), Daehli (Freiburg) i Odegaard (Real Madrid).

Linker
22. rujan 2024 09:08