NIJE SE JOŠ POMIRIO

Mourinho priznao: 'PSG zasluženo prolazi dalje, ali su simulirali ozljede i tako dalje...'

Rekao sam prije utakmice da neću slaviti ako zabijem, no na kraju se nisam mogao kontrolirati. Ispričavam se navijačima Chelseaja zbog slavlja - pričao je Luiz
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 12. ožujak 2015. 09:05

Nogomet je predivan. S tim izrazom reagirao je službeni PSG na društvenim mrežama Facebooku i Twitteru. I zapravo, ta jednostavna rečenica perfektno opisuje sve što se sinoć događalo na Stamford Bridgeu. Svu dramu, emocije, nervozu, veselje, radost, tugu... Cijeli nogomet stao je u 120 minuta. Nakon kojih je Jose Mourinho ispao iz Lige prvaka. Iako su Chelseajevi treninzi, kako sam navodi, jači od nekih utakmica PSG-a u Ligue 1...

- Želim diskutirati naše ispadanje na miran način. Želim prvo porazgovarati s igračima, vidjeti kako su se osjećali na terenu te iz toga izvući zaključke - rekao je Portugalac čija je momčad 89 minuta imala igrača više. Nije pomoglo. I da ne bude zabune, PSG je zasluženo prošao u daljnju fazu jer su izgledali bolje u ukupnih 210 minuta.

- Ovo je jedna od najboljih izvedbi s 10-oricom koju sam ikada gledao - 'tvitao' je Wayne Rooney skupa sa Sturridgeom, Mendietom...

Kamilica od utakmice promijenila se u jednoj sekundi 31. minute kada je Bjorn Kuipers odlučio pokazati Zlatanu Ibrahimoviću izravan crveni karton za start koji, barem na usporenim snimkama, ne izgleda toliko strašno. Pazite, taj Zlatan, igračina, čudo od napadača, već sedmu utakmicu protiv Mourinhovih momčadi ne liči na sebe. Što ti je psihologija...

- Jednostavno nismo igrali dovoljno dobro, protivnik je bio bolji, bolje su se nosili s pritiskom. Nisu imali što izgubiti kada su ostali s 10 igrača, no teško prihvaćam dva primljena pogotka nakon prekida. Imali smo nekoliko ispodprosječnih pojedinaca, ali PSG je kolektivno bio bolji. Neću sada razbijati vrata i prozore, ovaj poraz moramo analizirati momčadi. Parižani su bili agresivni, u drugim se zemljama to naziva pametnom igrom, ali ne i u Engleskoj. Nakon gola Silve više nije bilo nogometa. Simuliranje ozljeda i sve što ide s tim... Neću reći da su igrali prljavo, ali... - kazivao je Jose Mourinho nakon utakmice. Očito se Special One ima problema pomiriti s činjenicom da ga je Blanc dobio njegovim oružjem.

PSG je s desetoricom igrao odlično, no Chelsea nije preuzimao nikakve rizike znajući da ga 0:0 vodi u četvrtfinale.

- Brazilski kraljevi udaraca glavom - 'tvitnuo' je Lucas Leiva uz 'smajlić' te podršku Thiagu Silvi te Davidu Luizu, junaku sinoćnjeg dvoboja u kojem se Diego Costa valjda nije posvađao samo s gledateljem na trećoj stolici u petom redu. Koliko taj energije kanalizira u provociranje te 'fajt'... A vrhunski igrač.

- Pokazali smo karakter nakon isključenja, pokušali smo igrati nogomet i biti učinkoviti. Nismo se predavali niti nakon drugog pogotka! Rekao sam prije utakmice da neću slaviti ako zabijem, no bilo je toliko emocija u meni da se nisam mogao kontrolirati. Ispričavam se navijačima Chelseaja zbog slavlja - pričao je Luiz uz zahvale presretnoj francuskoj koloniji na londonskim tribinama.

Što se tiče Laurenta Blanca, valjda će s ovime dobiti kredit kod medija te vlasnika.

- Čestitke igračima, bili su spremni za ovakvu vrstu utakmice te uvjereni da ćemo se plasirati dalje! Na poluvremenu sam osjećao sigurnost u svlačionici, iako smo bili brojčano oštećeni. Gledam statistiku, imali smo isti posjed lopte, više dodavanja i kornera, iako s igračem manje. Učinili smo nešto posebno, a opet, nismo učinili ništa - pričao je francuski trener 'post festum'.

Inače, PSG i Chelsea po transfermaktu zajedno vrijede preko 850 milijuna eura, a četiri od šest pogodaka zabijali su - stoperi. Ivanović i Cahill, Silva i Luiz.

Zaista, nogomet je predivan.

Linker
20. rujan 2024 19:55