LOŠ PROTIV BORUSSIJE

Mourinho jednostavno ne zna iskoristiti Luku Modrića ili za takvo što nema hrabrosti!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 26. travanj 2013. 11:14

Trebao je biti ključan faktor da Realova sredina djeluje homogenija i kao takva blok za oružje Borussije, nadiranje između linija i stvaranje viška u finalizaciji napada. U sustavu 4-3-3 Modrić je bio desni vezni, ispred X. Alonsa, pokraj Khedire (polulijevo). Klopp je odgovorio probojima po boku, gdje Ronaldo i Özil nisu limitirali nalete domaćih te je to morala činiti trojka veznjaka i tako otvarala pukotine u sredini.

Epilog uvijek isti, veznjaci su Reala trčali za Borussijinim, u brojčanoj inferiornosti, gubili energiju i teško se priključivali napadačima. I što je ključ svih problema u igri, nisu čuvali loptu, smirivali ritam Borussije i gradili prilike Ronaldu i Higuainu. Klopp je opet učinio jednostavnu stvar - blokirao je X. Alonsa, koji je u presingu Götzea i drugih polušpica forsirao duge lopte. Ako je pak davao Pepeu, Varaneu i Ramosu, slijedilo je isto. U takvom nogometu Modrić je kao riba na suhom. U Dortmundu je bio vidljivo opterećen traženjem pozicije da se približi lopti, ali u napucavanjima X. Alonsa i drugih teško je u tome uspijevao. Pogotovo što je djelovao statično, na trenutke i isključen iz igre.

Kad je još u nastavku Mourinho zamijenio njegovu i Özilovu poziciju, na desnom boku Modrić je bio definitivno limitiran u izvedbi. Točno je da mu je statistika na ovoj utakmici solidna, bolja od svih vezista, ali to samo potvrđuje njegovu tehničku kvalitetu i činjenicu da mu učinak nije bio na njenoj razini… Cruyff je nedavno kazao jednu veliku istinu o Modriću.

- Taj momak ima veliku kvalitetu, ali trener je mora znati iskoristiti, mora mu dati dovoljno slobode da se razigra.

Mourinho je pošto-poto htio Modrića, ali definitivno je da ga ne zna iskoristiti, ili za takvo što nije imao hrabrosti donijeti ključnu odluku - dati mu režiju Realove igre! Modrić ne samo da ima sposobnosti za Real, nego ima kvalitete da na terenu bude vođa-ideolog igre pokraj neprikosnovenog finalizatora Ronalda.

Da Mourinho nema petlju napokon nešto promijeniti u kompoziciji momčadi koja je nakon tri godine predvidljiva, sugerira upravo situacija Modrić.

Linker
21. rujan 2024 03:50