ATP SZCZECIN

MONTANES - PASHANSKI Pashanski 16 puta ispadao u prvom kolu ove sezone

Montanes je prihvatio pozivnicu jer više nema ATP turnira na zemlji, a dvorana ga ne zanima. Pashanski gubi gdje stigne, od koga stigne i slijedi mu ispadanje iz prvih 300
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 17. rujan 2013. 11:10

Početkom drugog mjeseca Montanes je ispao iz prvih 100. Tada ga je puno ljudi otpisalo jer je riječ o 32-godišnjaku koji većinom igra na zemlji. Na turnirima kakve inače igra često je najjača konkurencija, a on ne može trčati više ko prije. Bar se tako mislilo. Vjerojatno je ključna promjena bila u Nici, na turniru koji se održava tjedan prije početka Roland Garrosa. Berdych je otkazao taj turnir, nekoliko igrača je odbilo pozivnicu, no Montanes je pristao doći.

- Bio sam na piću s prijateljima navečer kad su me zvali s tog turnira. Pitali su me želim li igrati jer imaju otvoreno mjesto zbog odustajanja Berdycha i ja sam prihvatio. Sad izgleda priča nevjerojatno, ali od početka sam na svaki meč gledao kao na poklon. Očito je to bio razlog uspjeha - zaključio je Montanes nakon osvojenog naslova.

Nakon toga je upisao četvrtfinale Umaga i polufinale Kitzbuhela. Oba turnira je odigrao na visokoj razini i gubio je od igrača koji su nekad bili Top 10. Uslijedio je US Open kojeg je odradio zbog izdašnog čeka za nastup u prvom kolu. Više nema zemljanih ATP turnira, tako da se spustio razinu niže. Zadnji takav izlet nije uspio i prije dva tjedna je ispao odmah u prvom kolu od Nasa.

- Nisam uspio. Borio sam se i čestitam svom suparniku na pobjedi, a ja se vraćam treniranju - izjavio je Španjolac nakon poraza.

Teško je da Montanes mogao dobiti poželjnijeg protivnika. U ždrijebu je bilo domaćih tenisača s pozivnicom bez iskustva, ali nitko nema toliko ispadanja u prvom kolu kao Pashanski. Čak 12 puta u glavnom ždrijebu i četiri puta u kvalifikacijama. To je jako puno pakiranja kofera u sezoni.

Pashanski će uskoro napuniti 31 godinu i vjerojatno mu slijedi ispadanje iz 300 najboljih. Pitanje je koliko još motiva ima u njemu. Svoju najbolju sezonu je igrao davno, prije sedam godina, kad se borio za Top 50. Sad su ti dani prošlost, a njegova serija poraza traje od Umaga gdje je izborio dvije pobjede u kvalifikacijama. Što se tiče challengera, od trećeg mjeseca ima samo jednu pobjedu u glavnom ždrijebu, što je statistički podatak koji više otkriva nego skriva.

Linker
04. srpanj 2024 12:19