http://sportinglife.aol.co.uk/football/match/report/7281648/sporting-g-v-bilbao
SPORTING G. - VILLARREAL

Mate Bilić i društvo mogu pokazati da su priče o namještanju zlobne podvale

Sporting je u posljednje četiri utakmice osvojio devet bodova i snovi o opstanku više ne izgledaju nemogućima, jer Villarreal se nalazi na udaljenosti od samo četiri boda.
Piše: dvoznak.comObjavljeno: 01. svibanj 2012. 12:34

Posljednja Sportingova žrtva bio je Espanyol koji je u Barceloni pao sa 3-0. Međutim, nakon te pobjede počele su pljuštati optužbe o kupovini utakmice od strane Sportinga te će španjolski savez vjerojatno provesti istragu o namještanju.

Javio se po tom pitanju i predsjednik Sportinga Vega Arango i patetično objasnio:

- Pričao sam i s ljudima u Espanyolu i oni također kažu da nema govora o puštanju utakmice. Sporting je klub koji ima povijest dugu 107 godina, igrali smo u prvoj i u drugoj ligi, ali je to uvijek bilo ponosno i dostojanstveno. Mi nismo ekonomski moćan klub, ali smo zato primjer dostojanstva!

Svaka sličnost s bilo kojim predsjednikom iz HNL-a više je no slučajna.

Španjolski je sportski tisak donio i intervju sa najefikasnijim strijelcem ove sezone u Primeri, a koji igra upravo u Sportingu. Radi se o našem Mati Biliću koji je samo jednom upisao nastup od prve minute, a uspio je postići čak četiri gola što ga stavlja na vrh najefikasniji strijelaca.

O namještanju Mate kaže: - Priče su krenule zbog nedostatka respekta prema Sportingu i Espanyolu, te našim navijačima. Ne razumijem zašto su se pojavile takve priče kad za njih nema nikakvih osnova. Borili smo se žestoko tijekom cijele sezone kako bismo zaslužili opstanak, na Cornelli smo odigrali vrlo dobru utakmicu i sada neki žele dovesti u pitanje naš uspjeh. To nas neće dekoncentrirati iako je žalosno da se javljaju takve vijesti.

Vratimo se ipak sportu i utakmici Sportinga i Villarreala. Villarreal kao što smo već spomenuli trenutno drži 17. poziciju, posljednju koja ne vodi u drugu ligu, a prednost ispred Sportinga i Zaragoze samo je četiri boda. Ne čudi stoga što su u Sportingu upravo ovaj susret označili ključnim do kraja sezone. Situacija u posljednja tri kola je takva da naoko najlakši raspored ima Zaragoza, dok Villarreal ima najteži.

Domaći trener Javier Clemente danas ne može računati na Roberta Canellu koji je ozljeđen, kao niti na njegovu zamjenu Ayozea koji ima kartone, pa mora preskočiti Villarreal. Kako bi pokrio njihovu poziciju pokušat će krenuti ili s Pedrom Orfilom ili Alexom Menendezom. Osim navedenog dvojca upitan je i nastup Miguela de las Cuevasa, ali posljednje informacije kažu da su liječnici optimistični oko njegova nastupa.

Villarreal je sam sebi uspio zakomplicirati život odigravši tri remija u posljednja tri kola. Najveći problem jest to što su svi remiji došli protiv ekipa koje bi Žuta podmornica trebala pobijediti (Osasuna, Real Sociedad, Racing Santander). No, u gostujućim redovima su uvjereni u pobjedu koja bi im osigurala prvoligaški život.

Miguel Angel Lotina danas ne računa na ozljeđene Canija i Oriola, te otprije povrjeđenog Giuseppea Rossija. Nakon što je odradio kaznu u sastav se vraća Jose Manuel Catala.

Linker
25. rujan 2024 00:34