foto: Juventus twitter
NOVA ŠPICA STARE DAME

Mandžo uzeo svoju '17-icu': 'Konačno ne moram više igrati protiv Juventusa'

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 16. srpanj 2015. 20:36

Prije nešto manje od mjesec dana, hrvatski reprezentativac, Mario Mandžukić potpisao je ugovor s Juventusom a danas je službeno i predstavljen talijanskoj javnosti.

- Juve je velika ekipa, najveća u Italiji i momčad koju godinama simpatiziram. Odluka o dolasku nije bila teška. Razgovarao sam i s Gigijem Buffonom nekoliko puta i rekao mu kako mi je bio idol kada sam odrastao.

Mandžukić je u Juventus stigao iz Madrida, a protiv Bianconera igrao je u dva navrata. Prošle sezone s Atleticom te s Bayernom 2013. godine.

- Uvijek je teško igrati protiv Juventusa. Uvijek su imali dobru obranu i to su redovito bile najteže utakmice u mojoj karijeri. To je još jedan rahzlog zašto sam se odlučio na dolazak u Torino, više neću morati igrati protiv Juventusa.









Talijani ističu kako je Hrvat stigao kao zamjena za Carlosa Teveza, a jedno od pitanja bilo je i da li osjeća pritisak s obzirom da je Argentinac bio jedan od glavnih igrača kluba proteklih sezona.

- Ne osjećam pritisak. Znam da je Tevez odličan igrač koji je imao genijalnu karijeru. Ali, svaki igrač sam kroji svoju sudbinu i karijeru, pustite da vidimo što će biti samnom.

Za razliku od Atletico Madrida gdje je na leđima nosio broj 9, Mario se u Juventusu odlučio za broj 17.

- Izabrao sam taj broj jer sam ga nosio na početku karijere u Hrvatskoj i u reprezentaciji.









Linker
22. rujan 2024 18:58