EPH
CIJENA NIJE MALA, ALI DOBITAK...

MAMIĆI OMOGUĆILI VELIKU PROMJENU U HAJDUKU Navijači preuzimaju klub uz veliku feštu već ove nedjelje: 'Nema više povratka na staro!'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 14. listopad 2016. 14:22

"Naš Hajduk" je simbolično na Starom placu ispod Stare murve svečano javnosti predstavio kako je sve dogovorio s tvrtkom Tommy oko otkupa 24,53 posto dionica Hajduka. Kako je već i najavljivano Udruga "Naš Hajduk" tvrtki "Tommy" će kroz deset godina ukupno za dionice isplatiti nešto više od 35 milijuna kuna, odnosno godišnje 3,5 milijuna, piše Slobodna Dalmacija.

- Pozvali smo vas ovdje zato što smo pred ostvarenjem jednog od ciljeva zbog kojih je Udruga osnovana i postoji, da s vremenom postanemo vlasnici određenog dioničkog paketa Hajduka – rekao je tajnik Udruge Ivan Rilov.

Uz Rilova na presici su bili i Tomislav Mikulić, projekt manager i prvi čovjek kojeg je udruga profesionalno zaposlila koji će voditi sve akcije oko prikupljanja novca te istaknuti član Udruge Ante Krnić, kako ga je Rilov predstavio sveprisutni operativac Udruge.

- Kupit ćemo 24,53 posto dionica u njihovom vlasništvu. Ovu presicu sazvali smo kako bismo pokazali koliko je to važno za naš model i ideju, ali i da bismo najavili svečanost potpisivanja tog ugovora u nedjelju 16. listopada u 11 sati ujutro na Pjaci, na Narodnom trgu kako i priliči Narodnom klubu – rekao je Rilov.

Na Pjaci se u nedjelju u 11 sati dakle priprema velika fešta, ali i predstavljanje cijelog projekta široj javnosti.

- Pozivamo sve građane Splita i sve državljane naše zemlje da prisustvuju, da se provesele. Smatramo da je ovo povijesni dan za Udrugu i za naš klub. Ovim blindiramo akutalni model funkcioniranja kluba. I dalje će funkcionirati na principu demokratskih izbora. Nema više povratka na staro, kadroviranja po pogodnosti, a ne stručnosti – rekao je Rilov i zahvalio svima koji su pomogli da se ovo realizira, a pogotovo tvrtki Tommy.

- Gospoda Mamić bili su vrlo korektni, pokazali su želju da na taj način daju priliku ovom projektu da zaživi u punom sjaju. Na ovaj način ćemo moći puno bolje braniti svoje interese. U nedjelju će na svečanosti biti predstavljena i prva akcija prikupljanja sredstava za otkup dionica. Već je jedno vrijeme spremna, a u nedjelju kreće – najavio je Rilov.

Ipak, sami detalji te prve akcije prikupljanja novca za otkup dionica ostali su obavijeni velom tajne.

- Jako je bitno da ovaj prvi projekt koji ćemo predstaviti u nedjelju bude uspješan, da pokažemo da je ova povijesna šansa koju smo dobili realna i izvediva. Taj prvi projekt (nap.a. projekt donacija) nazvali smo ili jesmo ili nismo. Svi koji žele sudjelovati moći će sudjelovati, neovisno o platežnoj moći. Na sam dan potpisivanja imat ćemo "spot" za taj projekt, moći će ljudi više saznati o tome, ali moći će se i odmah uključiti. Detalje ipak ne bismo iznosili prije nedjelje – objasnio je Mikulić.

- Ukupan iznos je 35,539,000 kuna – naglasio je Rilov.

A što ako se taj iznos ranije prikupi?

- Mogućnost toga postoji. Ako svi naši članovi prepoznaju ovaj trenutak, ako skupimo iznose koji premašuju godišnju ratu naravno da ćemo ih iskoristiti za plaćanje dionica – istaknuo je Mikulić.

Rilov je istaknuo važnost nedjelje i potpisivanja ugovora.

- Nedjelja je najveći dan otkad je Udruga osnovana. Dobit ćemo izuzetno jaku moć u razgovorima s većinskom vlasnikom gradom Splitom, moći ćemo dodatno zaštititi socios model. Izuzetno je to važno za proces demokratskih tokova društva. Hajduk je zaista avangarda u našem društvu – rekao je Rilov.

- I samom lokacijom na kojoj će se svečanost održati u nedjelju želimo naglasiti koliko je ovo veliko – rekao je Mikulić, a nadovezao se Rilov.

- I ovom lokacijom sada željeli smo pokazati na ustrajnost, žilavost kluba, ali i na nas male ljude koji ga žele zaštiti. Zato što smo Hajduk svi mi.

Uslijedila su novinarska pitanja. Kada će Udruga postati vlasnik dionica?

- Na dan 16. listopada Udruga postaje vlasnik 24,53 posto dionica – kazao je Rilov.

Hoće li se za dionice trošiti i novac od članarina?

- Naš plan je da se članarine ne diraju – odgovorio je Rilov.

- Novac ćemo skupljati kroz projekte crowdfundinga, donacije, loyalty programe, i još neke modele koje razrađujemo s klubom, koncerte, prijateljske utakmice... – kazao je Mikulić.

- Bit će u nedjelju i glazbenih točaka, Torcida će imati svoj show – najavio je Rilov.

Na koncu je Rilova dočekalo i pitanje osuđuje li Udruga napad na suca Bruna Marića?

- Molio bih da se zadržimo na temi. Osuđujemo sve što se protivi zakonu. Apsolutno osuđujemo svako nasilje – odgovorio je Rilov.

Linker
23. rujan 2024 10:33