LJETO ODLUKE

Lovrić: 'Opcija s Euroligom podrazumijevala je ostanak Šarića u Ciboni'

Vidim ga jednog dana kao All-Star igrača vrijednog sto milijuna dolara, reći će Rimac
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 26. travanj 2014. 12:11

On je naručio tamburaše za slavlje u Crowne Plazi. Prije toga je istanburao Zvezdu, dok je uz teren bila cijela svita NBA skauta, čak i GM-a, poput Celticsova Dannyja Aingea. Svi su ostali zapanjeni Dariom Šarićem. A on je slavio. I peckao starije suigrače.

- Roza, ajde zovi Andersona i Callowaya pa s njima osvajaj ABA ligu!

Kad je Cibona posljednji puta bila na Final Fouru ABA ligi, igrali su i Alan Andreson i Earl Calloway. I svašta nešto. Nije išlo.

Dario Šarić sada zna da je iza njega nešto veliko.

- Najveća utakmica moje klupske karijere.

Bila je. Niste je mogli vidjeti, niste je mogli baš svi. U neko doba noći netko je primijetio.

- Mi smo se svi zaljubili u košarku jer smo dva puta gledali tjedno Dražena Petrovića i Tonija Kukoča. Danas klinci, ako im starci nemaju sto kuna za paket MAX TV-a, ne mogu gledati Darija Šarića.

Prokleta istina o tretmanu sporta i tretmanu sportaša, koji je jedna od najvećih hrvatskih sportskih zvijezda danas. Momka oko kojega se zbrajaju milijuni. Ovdje, na marginama Final Foura, pokupio sam priču da bi novi višegodišnji europski ugovor Darija Šarića mogao vrijediti i deset milijuna eura, dok onaj u NBA neće ići ispod šest-sedam milijuna dolara. Međutim, ovdje je Dario Šarić odveo Cibonu u Euroligu. I zakomplicirao cijelu priču o mogućem odlasku iz Cibone.

- Ne znam što bih rekao, premda ne bih imao ništa protiv ni da ostanem.

On ovdje uživa, on je u Ciboni dobio ono što svaka mlada zvijezda mora imati. On je zvijezda pred svojim navijačima, što ti, konačno, u životu uvijek više znači nego biti zvijezda negdje u tuđini. Nije sporno, bit će on zvijezda gdje god ode.

- Iskreno, on je za mene NBA igrač. I vidim ga jednog dana kao All-Star igrača vrijednog sto milijuna dolara - tako će Slaven Rimac, pri tome nije karikirao, to je izjavio mrtav-ozbiljan.

Dodao je pokoju i o mogućem ostanku. Jasno da bi Rimac volio imati Darija Šarića...

- On će napredovati u sljedećoj sezoni bez obzira na to gdje bude igrao. OK, nije mala stvar ove brojke koje ima sada u Ciboni ponoviti i u Euroligi, no, ponekad je za razvoj igrača mnogo važnije biti u momčadi od koje će i on učiti, od koje će i on ponekad profitirati od ostalih vrhunskih suigrača, nego ostati u momčadi koja će živjeti od toga koliko će on igrače oko sebe činiti boljima.

Tako će Slaven Rimac.

Predsjednik kluba Ivica Lovrić, međutim, bio je vrlo jasan.

- Cibona ima opciju i za ovo ljeto što se tiče Šarića, mi njega ne moramo pustiti. Kad smo prije mjesec počeli priču oko sljedeće sezone, opcija s Euroligom podrazumijevala je ostanak Darija Šarića - priznat će Lovrić, svjestan i da bi se to moglo dogoditi.

I, ostaje li ili odlazi Dario Šarić?

U ovom trenutku Cibona je u poziciji da njoj puno više treba Dario Šarić, nego što Dario Šarić treba Cibonu. U poziciji je da bi Šarićevim ostankom mogla zavezati neke sponzore, platiti blokadu na FIBA-e, riješiti sanaciju kluba kroz sponzorski boom zbog otvorene Eurolige, puno toga zakotrljati.

Linker
22. rujan 2024 10:10