AFP
TOP PET ZA VIKEND

Liverpool lovi naslov, Everton Ligu prvaka, Athletic želi iznenaditi Barcelonu

U prosinačkoj utakmici protiv Norwicha Urugvajac Luis Suarez postigao je četiri pogotka za Liverpool
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 19. travanj 2014. 11:17

Odjeci “el clásica” jedva da su se stišali, a nogometni vikend na pladnju donosi nove poslastice iz Premiershipa i Primere, u kojima paralelno pratimo gužve na vrhu ljestvice.

Na štihu su i dalje Liverpool, odnosno Atlético, no Brendanu Rodgersu i Diegu Simeoneu sjenu rade po dvije momčadi koje znaju kako se osvajaju naslovi u završnici sezone. Ovog će puta bogata uzbuđenjima biti nedjelja, jer osim dvoboja iz Engleske i Španjolske pratimo i napetu borbu u Turskoj gdje Slaven Bilić s Besiktasom pokušava izboriti Ligu prvaka…

Norwich - Liverpool, 35. kolo Premier lige, Nedjelja, 13.00

“Na terenu očekujem borbu za život”, poručio je Liverpoolov trener Brendan Rodgers svojim igračima uoči prve od četiri prepreke koje su im preostale na putu do naslova u Premier ligi. Gostovanje u Norwichu za njega, objasnio je, nema ništa manju težinu od dvoboja sa Cityjem prošle nedjelje. “Redsi” love jedanaestu pobjedu zaredom i očekuju novi show Luisa Suáreza koji je bio apsolutni junak zadnjeg okršaja s Norwichom u prosincu (5-1). Tada je zabio četiri gola i asistirao za peti.

Everton - Man. United, 35. kolo Premier lige, Nedjelja, 17.10

U sjeni trilera na vrhu Premiershipa odvija se jednako napeta borba za Ligu prvaka. Everton je domaćim porazom od Crystal Palacea propustio preskočiti Arsenal i ugurati se u Top 4, no sada imaju novu priliku. Dok “topnici” dva sata ranije gostuju kod Jelavićevog Hull Cityja, na noge Martínezovoj momčadi stiže posrnuli velikan koji nakon poraza od Bayerna (1-3) još nije odigrao nijednu utakmicu. Gostima se vraćaju Mata i Fellaini, ali i dalje su bez Van Persieja, a vjerojatno i bez Rooneyja.

Besiktas - Fenerbahçe, 30. kolo Süper Lig, Nedjelja, 18.00

Dok mu dopredsjednik kluba obećaje dovođenje Samuela Eto’oa, Slaven Bilić fokusiran je na istanbulski derbi. Fenerbahçe je već praktički osigurao naslov, budući da pet kola prije kraja pred Besiktasom imaju 12 bodova prednosti, no zato dramu obećava borba za drugo mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka. Galatasaray kasni samo bod za Bilićem i iskoristit će svaki eventualni kiks “crnih orlova”. Prošli sudar Besiktasa i Fenera ponudio je šest golova (3-3) i dva crvena kartona.

Barcelona - Athletic, 34. kolo Primere, Nedjelja, 21.00

U najlošijoj sezoni Barcelone od početka ere tika-take ostalo je još pet utakmica. Izgubljeni su Kup i Liga prvaka, a tinja još samo slabašna, jedva vidljiva nada u obranu prvenstvenog naslova.

S obzirom na formu i lavinu kritika koja se sručila na Messija i društvo, bio bi to SF rasplet. Uzdrmanom Tati Martinu situaciju su dodatno zagorčale ozljede Neymara i Jordija Albe. Athletic želi učvrstiti četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka budući da su pred Sevillom šest bodova u plusu.

Man. City - W.Bromwich, 35. kolo Premier lige, Ponedjeljak, 21.00

Najplaćenija momčad na svijetu uspjela je u tri dana prokockati priliku da sama odlučuje o naslovu Premier lige. City je sada šest bodova iza Liverpoola i četiri iza Chelseaja, no imaju i utakmicu manje koju će nadoknaditi 7. svibnja protiv Aston Ville. Jasno je da do kraja u obzir dolaze samo pobjede, a West Bromwich s obzirom na formu (dvije pobjede u zadnjih 14 utakmica) ne bi smio biti tvrd orah. City će biti bez Yaye Touréa, dvostrukog strijelca iz zadnje utakmice s WBA-om (3-2), a pod upitnikom je nastup Davida Silve.

Linker
23. rujan 2024 16:22