LE CHAMPIONNAT

Lille i Lyon u derbiju kola love bodove i traže iskupljenje za poraze u Ligi prvaka

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 23. listopad 2011. 14:51

Obje momčadi u ovom susretu traže povratak na pobjedničke staze. Domaćini su poraženi na svom terenu od Intera, mada ostaje dojam da su mogli barem do boda. Sa tom se konstatacijom slaže i trener Rudi Garcia:

- Zadovoljan sam igrom protiv Intera, no rezultatom, naravno, ne. Ipak, i dalje vjerujemo u prolaz dalje. Lyon je vrlo opasna momčad. Smatram da je njihov ključni igrač Michael Bastos, igrač sposoban za genijalne i nepredvidive poteze, može zabijati, ali i razigrati suigrače. Ove su sezone, osim neosporno talentiranih igrača, jači za kolektivni duh, dušu, solidarnost koja daje snagu. No, kao i sve momčadi i oni imaju slabih strana. Moramo nametnuti svoju igru. Biti će to utakmica poput onih u Ligi prvaka.

Domaći trener ima više razloga za zadovoljstvo, pošto mu je igrački kadar sve kompletniji. Tako se protiv Lyona u konkurenciju za početni sastav vraća lakše ozlijeđeni Joe Cole, a nakon dugo vremena, na dispoziciji mu je i brazilski napadač Tulio de Melo. Od izostanaka vrijedi spomenuti braniča Souarea te napadača Rodelina.

Po riječima gostujućeg trenera Remija Gardea, njegovim igračima neće biti lako izbiti iz glave teško stradanje u Madridu, no to jednostavno moraju učiniti kako bi imali izgleda za dobar rezultat u Lilleu:

- Real i francuska liga dvije su potpuno različite stvari. Ne zamaram se previše statistikom i poviješću naših dvoboja s Lilleom. Ono što me zabrinjava jest nedostatak realizacije. Protiv PSG-a stvarali smo šanse no nismo ih iskoristili. Protiv Lillea to ne smije biti slučaj. Također, moramo poboljšati dozu agresivnosti.

Nakon povratka Crisa, Edersona i Gourcuffa, koji su već zabilježili povratničke minute, nova dobra vijest za Gardea, povratak je treninzima duže ozlijeđenog napadača Lisandra Lopeza. On, međutim, još nije spreman za ligaška natjecanja, pa nije ni otputovao u Lille. Osim Lopeza, na listi ozlijeđenih igrača još su Granier, Anthony Lopes, Pied i Tafer.

Linker
25. rujan 2024 08:20