Tea Cimas / CROPIX
GOLGETER RIJEKE

Kramarić želi na SP: 'Ne želim se pozivati preko novina, ali vjerujem da mogu u Brazil'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 10. prosinac 2013. 14:46

Teško je razumjeti maksimirsku logiku i njihovu politiku legije stranaca pokraj ovakvog napadača kojeg su se tako olako odrekli. A Andrej Kramarić je, kažu brojke, najučinkovitiji strijelac Hrvatske nakon suigrača Leona Benka.

Njegove golgeterske egzekucije postale su prečeste da bi bile slučajne. S golovima HNL-u, Kupu i Europi dogurao je do brojke 18. A tek je polusezona...

- Da mi je netko rekao da ću u prosincu imati 18 golova na kontu, rekao bih mu da je lud. Nakon onoga što mi se događalo u Dinamu bilo mi je najbitnije prilagoditi se novoj sredini, treneru, sustavu igre, a na koncu sam reprizirao ono plodno razdoblje iz Lokomotive, kada sam neko vrijeme bio najbolji strijelac HNL-a - sasvim iskreno će Andrej Kramarić dan nakon što je zabio tri pogotka Istri. Doduše, promašio je jedanaesterac pa je završilo 3-3, ali on je svoj posao odradio. Tri gola najčešće su sasvim dovoljna za trijumf...

‘Mogu i bolje’

- Pobjedu nam je uzeo manjak sreće i koncentracije, ali to je nogomet. Nekada daje kada se najmanje nadadaš, nekada uzima. Istra je zatvoreno poglavlje i idemo dalje. Ako ćemo izvući pouke, onda je svako zlo za neko dobro - mudro zaključuje Andrej Kramarić koji je protiv Puljana zaigrao u špici napada. Izostanak Leona Benka tako se nije osjetio.

- Volim igrati u vrhu. Lakše mi je kao špici, ali ne slažem se da ne mogu funkcionirati s Benkom. Uostalom, ni u Lokomotivi nisam bio u vrhu napada, zar ne? - tvrdi naš sugovornik koji je skroman s izjavama. Iako je dosadašnji učinak više nego impresivan, Kramarić tvrdi da postoji još dosta prostora za napredak.

- Imam osjećaj da ovo još nije maksimum koji mogu pružiti. Dobro je, ali nije vrh. S vremenom će biti sve bolje. Nastupi kakav je nedjeljni protiv Istre daju mi prijeko potrebno samopouzdanje. A kada sam takav, onda mi se čini da mogu zabiti kad god se sjetim - Kramarićeva je poruka sa stijena Kantride.

Godine kao adut

Ako nastavi u istom tonu, ne sumnjamo da će i u bilježnicu Nike Kovača, barem na onaj širi popis jer reprezentacija ne staje sa SP-om u Brazilu. Ako se bude mislilo na idući ciklus, onda je Kramarić “unutra”.

- Vjerujem da mogu u Brazil. Mlade godine moja su velika prednost i adut. No, dovoljno sam iskusan da ostanem čvrsto na zemlji. Ne opterećujem se pričama, ali spreman sam pokazati na travnjaku da tu ima mjesta i za mene - jasan je mladi napadač, čije se ime već spominjalo u kontekstu reprezentacije. Uostalom, igrao je u Rijeci na revijalnom dvoboju selekcija HNL-a i reprezentacije i zabio gol u remiju (1-1).

Snovi o pozivu

- Iskreno, kad sam lani na Kajzerici bio najbolji strijelac, maštao sam o pozivu izbornika. Vidio sam da daje priliku mlađim igračima i tu sam vidio neki prostor za sebe. Nije se dogodilo i to me spustilo na zemlju jer od mašte se ne živi. Da zaključimo tu priču; ne želim se pozivati i nuditi preko novina nego golovima i brojkama. One će dovoljno reći o meni. A ako dođe poziv - nitko sretniji - zaključio je golgeter Rijeke.

Linker
21. rujan 2024 23:05