EUROBASKET

Ždrijeb u Disneylandu

Piše: HinaObjavljeno: 29. listopad 2014. 20:38

Pariški Disneyland mjesto je na kojem će 8. prosinca 2014. godine, s početkom u 16 sati, biti održan ždrijeb skupina za Eurosko prvenstvo košarkaša 2015. kojem će od 5. do 20. rujna sljedeće godine domaćini biti Hrvatska, Njemačka, Latvija i Francuska.

Hrvatska će biti domaćin jedne od četiri skupine u prvoj fazi natjecanja, a utakmice će se igrati u zagrebačkoj Areni. Osim Hrvatske, u toj bi skupini trebala biti i Slovenija, kojoj je Hrvatski košarkaški savez uputio pozivnicu koju su Slovenci i prihvatili. No, to još mora potvrditi i FIBA Europe.

Svaka će skupina biti sastavljena od šest reprezentacija, a osim u Zagrebu igrat će se u Berlinu, Rigi i Montpellieru. Završnica Eurobasketa, nokaut faza od osmine finala nadalje, igrat će se u francuskom Lilleu.

Osim što će prvi put u povijesti Europsko prvenstvo za košarkaše biti organizirano u četiri države, ono će biti kvalifikacijsko za Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiru. Na Igre će se izravno plasirati finalisti Eurobasketa, a reprezentacije koje će biti od 3. do 6. mjesta izborit će nastup na kvalifikacijskom turniru za OI.

Linker
18. rujan 2024 05:56