AFP
NBA LIGA

Warriorsi zaustavili Oklahomu nakon lakše ozljede Duranta, Stephen Curry briljirao!

Piše: HinaObjavljeno: 19. prosinac 2014. 11:38

Momčad s trenutačno najboljim omjerom pobjeda i poraza u NBA ligi, Golden State Warriorsi u derbiju su večeri na svom terenu svladali Oklahoma City Thunder sa 114-109 i tako gostima prekinuli niz od sedam uzastopnih pobjeda.

Thunder, koji je loše krenuo u sezonu zbog ozljeda svoje dvojice najboljih igrača Kevina Duranta i Russella Westbrooka, u posljednje vrijeme igra u punom sastavu, te je bio u velikom naletu, ali zaustavila ih je nova ozljeda Duranta u samoj završnici prvog poluvremena. Sjajni je strijelac Thundera za samo 19 minuta provedenih u igri ubacio 30 koševa uz šut 10-13, ali je prilikom prodora 2.4 sekunde prije odlaska na poluvrijeme iskrenuo gležanj kada je stao na nogu domaćeg centra Speightsa, te nije igrao u drugom poluvremenu. Dobra je vijest da je rendgenska snimka pokazala kako nije došlo do nove teže ozljede Duranta koji je propustio prvih 18 utakmica sezone zbog loma stopala desne noge.

U nastavku je sjajnu partiju u dresu Thundera pružio Westbrook koji je završio dvoboj sa 33 poena i osam skokova, ali nije mogao odvesti svoju momčad do pobjede, jer je još jednu veliku večer imao Stephen Curry sa 34 pogotka, devet asistencija i sedam skokova za Warriorse koji su sada na omjeru 22-3.