Bill Streicher / USA Today Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: ŠARIĆ ODLIČAN U PREOKRETU VRUĆIH SIXERSA! Dario spektakularnim dodavanjima 'slomio' obranu Kingsa, Bogdanović najbolji u porazu Netsa

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 31. siječanj 2017. 08:50

U cijeloj prošloj sezoni Philadelphia 76ers ukupno su skupili deset pobjeda, samo jednu više od negativnog rekorda lige. U ponedjeljak navečer Sixersi su slavili 122-119 protiv gostiju iz Sacrament i time došli do 10. pobjede u siječnju 2017. (uz 5 poraza), izjednačivši kompletni prošlosezonski učinak.

I ovu utakmicu domaća je momčad igrala bez prve zvijezde kluba i gotovo sigurnog rookieja godine (ako se ne ozlijedi i odsjedi do kraja sezone) Joela Embiida koji i dalje odmara natečeno koljeno. Zato je čak sedam igrača Sixersa noćas imalo dvoznamenkasti broj poena, a prvi među njima bio je sve bolji Robert Covington koji je postigao 23 poena uz 10 skokova i 4 blokade.

Odmah iza njega bio je sjajni Dario Šarić koji je za 28 minuta zabio 17 poena uz 6 asista i 5 skokova, a posebno veseli netipična preciznost hrvatskog reprezentativca koji je svoje koševe postigao na temelju odličnog, 8/11 šuta iz igre.

Šarića nije išao samo šut, već je s nekoliko spektakularnih asista 'slomio' obranu Kingsa, a jedno dodavanje bez gledanja, iza leđa, posebno je oduševilo dvoranu i njegove suigrače na klupi.

Osim Šarića i Covingtona, više od 15 zabili su i Staukas, Okafor i Henderson, a T.J. McConnell je razigrao suigrače s 11 asistencija.

Momčadska igra Sixersa bila je stoga dovoljna da nadoknadi veliki -14 zaostatak iz prve četvrtine (i nešto manji -7 na poluvremenu) i još veću večer DeMarcusa Cousinsa koji je zabio 46 poena (20/22 iz slobodnih bacanja!) uz 15 skokova i 5 asista, sve za samo 32 minute na parketu.

Osim Philadelphiji, u siječnju je krenulo i Miamiju čija je momčad rezultatom 104-96 nad tragičnom lošim Netsima došla do 8 pobjede u nizu. Preporođeni Heat do 19. pobjede u sezoni vodili su Goran Dragić s 20 poena i 8 asista te Dion Waiters s 19 poena, 9 dodavanja i 6 skokova. Za Netse, kojima je ovo 18. poraz u zadnjih 19 utakmica, je najviše zabio Bojan Bogdanović - 16 poena (šut 6/13, slobodna 3/3) uz 6 skokova i jedno dodavanje za 31 minutu na terenu.

Jučer je novi poraz upisala i momčad Orlando Magica koje su u Minneapolisu nakon produžetka pobijedili Timberwolves sa 111-105. Damjan Rudež je odigrao deset minuta za Orlando, bez postignutih poena i s dva skoka, dok Mario Hezonja nije ulazio u igru.

Najbolji strijelac Magica bio je Orlando Elfrid Payton s 21 poenom, a u dresu Minnesote najbolji su bili Andrew Wiggins koji je zabio 27 koševa (uz jedno spektakularno zakucavanje preko Vučevića) i Karl Anthony Towns s 23 poena.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. rujan 2024 01:21