DRAMA NA TERENU

VIDEO: Krvavi obračunu u finalu grčkog kupa

Utakmica je zbog divljanja navijača prekinuta u drugoj četvrtini pri vodstvu 'zelenih' 26:17 i prekid je trajao skoro sat vremena
Piše: HinaObjavljeno: 10. veljača 2013. 23:18

Košarkaši Panathinaikosa pobjednici su grčkog kupa nakon što su u neredima obilježenom finalu pobijedili najvećeg suparnika Olympiakos 81:78. Jedan od najboljih igrača utakmice bio je hrvatski košarkaš Roko Leni Ukić koji je za Pao zabio 18 koševa, dok je Dimitris Diamantidis zabio 19 koševa.

Utakmica je zbog divljanja navijača prekinuta u drugoj četvrtini pri vodstvu 'zelenih' 26:17 i prekid je trajao skoro sat vremena. Do gužve je došlo nakon što su navijači Olympiakosa petardom pogodili protivničkog igrača Kylea Hinesa. Potom su navijači 'zelenih' utrčali na parket i sukobili se s policijom. Koliko je sve izmaklo kontroli, govori i činjenica da su neredi izbili i u VIP loži.

Sudac je povukao momčadi u svlačionicu i susret je nastavljen tek nakon što je dvorana ispražnjena. Utakmica se igrala u Helliniko Olympic Areni koja prima 7.000 gledatelja, no svaka je momčad dobila samo po 900 ulaznica. Navijači su bili smješteni na suprotnim tribinama i odvojeni velikom policijskim kordonom, dok je ostatak dvorane bio prazan.

Grčki košarkaški kup, finale:

Panathinaikos - Olympiakos 81-78

Košarkaški Kup kralja: Barcelona osvojila 23. naslov pobjednika

Košarkaši Barcelone kompletirali su fenomenalan tjedan u Vitoriji osvajanjem 23. naslova pobjednika Kupa kralja. Katalonski je sastav u finalu s 85-69 slavio protiv Valencije Velimira Perasovića...

Valencia je sjajno stajala na parketu prvih 20 minuta, ali je u nastavku u potpunosti pala. Prvu je četvrtinu vrlo dobrom obranom čak riješila u svoju korist s 18-17, no Barcelona u drugoj uzvraća (19-15), te na predah odlazi s +3 (36-33).

U trećoj je dionici Barcelona još malo "podebljala" svoju prednost, a onda u posljednjih 10 minuta u potpunosti uništila bezidejnu momčad Velimira Perasovića (24-16).

Hrvatski Centar Ante Tomić rano je zapao u probleme s osobnim pogreškama, pa je na parketu proveo svega 16 i pol minuta, što mu je svejedno bilo dovoljno da upiše 13 poena, dva skoka i ukradene lopte i jednu asistenciju. Iz igre je gađao 6-9 za dvicu, te 1-2 s crte slobodnog bacanja.

Čak šestorica igrača Barcelone bila su dvocifrena, a zanimljivo jedan od njih nije bio Juan Carlos Navarro, junak pobjede u polufinalu protiv Caje Laboral. Štoviše, Navarro nije upisao ni poena za 20 minuta provedenih na parketu (0-2 za dvicu, 0-6 za tricu).

U momčadi hrvatskog stratega Perasovića po 14 su poena ubacili Stefan Marković i Justin Doellman, dok je 12 pridodao Victor Faverani.

Podsjetimo, Barcelona je unatoč najtežem mogućem ždrijebu, Real Madrid u četvrtfinalu, domaćin Caja Laboral u polufinalu, osvojila naslov, prvi nakon godine dana "pauze".

Košarkaški Kup kralja, finale:

Barcelona – Valencia 85-69

Talijanski košarkaški kup: Sieni peti uzastopni naslov

Košarkaši Montepaschi Siene pobjednici su talijanskog kupa, nakon što su u finalu u Milanu slavili protiv prvoplasirane momčadi talijanskog prvenstva Varesea...

U svega tjedan dana Siena je i po drugi put svladala momčad Varesea. Nakon 89-75 u prvenstvu, Siena je sa 77-74 bila bolja u finalu kupa. Činilo se da će aktualni prvak Italije lakoćom doći do svog petog kupa (uzastopnog), kada je na poluvremenu imao velikih 43-29, a nakon treće četvrtine i 66-49!

No, serijom trica i slobodnih bacanja Varese u završnici, na krilima Mikea Greena, dolazi na dohvatnu razliku, ali na njegovu žalost vremena za potpuni preokret nije bilo. Green je bio najbolji strijelac utakmice s 29 poena, dok je u pobjedničkom sastavu Bobby Brown ubacio 25, te podijelio četiri asistencije.

Bio je to, kako smo rekli, peti naslov za sedmerostrukog prvaka Italije Montepaschi, a ujedno i peti uzastopni.

Talijanski košarkaški kup:

Montepaschi Siena – Varese 77-74

Linker
22. rujan 2024 23:29