REPEŠA

'Unicaja igra najbolje u Europi'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 15. listopad 2014. 11:19

Cedevita drugu euroligašku sezonu otvara sutra, gost Draženova doma je Unicaja iz Málage.

Zbog toga tema andaluških medija posljednjih dana nije samo Fran Vazquez koji u prva dva kola španjolske lige nije promašio niti jedan šut iz igre (13/13), nego i treneri Cedevite.

Nisam konfliktna osoba

Jasmin Repeša je u sezoni ‘12./’13. trenirao Unicaju, a Veljko Mršić od 1999. do 2002. nosio zelene boje malaškog kluba. “Mucho. Mucho sol”, odgovorio je Repeša na pitanje novinara La Opiniona “nedostaje li mu Málaga?”

Izvjestitelja je zanimalo i što se dogodilo, zašto te sezone nisu ispunjeni ciljevi.

- U Euroligi smo imali 15 pobjeda, ali u domaćoj ligi nismo uspjeli. Bila je to moja prva godina u Španjolskoj i možda nisam dovoljno dobro poznavao razinu ACB lige kao što poznajem Euroligu. Teško mi je navesti razloge. U Málagi mi je bilo lijepo, upoznao sam dobre ljude i momčadi želim sve najbolje. Stvarno, nisam konfliktna osoba.

Na račun današnje Unicaje sipao je komplimente i veličao suparnika

Roko kao drugi trener

- Možda je Unicaja trenutačno najbolja europska momčad, možda igra najbolje u Europi. Imaju sjajnu momčad, odličan sustav igre, velikog trenera i jako dobre igrače - izjavio je Repeša.

Cedevitin trener je riječi hvale izustio i na račun Roka Ukića i Veljka Mršića.

- Roko mi je poput drugog pomoćnog trenera, veteran velikog iskustva od kojeg mladi mogu puno naučiti... Veljko mi puno pomaže u svakodnevnom radu, on je veliki trener.

Linker
21. rujan 2024 19:55