JEZIVI EPILOG SUKOBA

Tragedija u Istanbulu: Navijač Zvezde ubijen u neredima prije utakmice Eurolige

Konzul Srbije u Turskoj Zoran Marković potvrdio je smrt mladog navijača: "Turski liječnici su se za njegov život borili kao lavovi. Reanimacija je trajala pet sati, ali nisu uspjeli."
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. studeni 2014. 10:16

Sjajnu utakmicu Galatasaraya i Crvene Zvezde u Istanbulu zasjenio je tragični događaj prije susreta

Navijači Crvene Zvezde, Delije, došli su na utakmicu a da nisu imali kupljene karte. Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima došlo je do žestokog sukoba sa domaćim navijačima, a zatim i sa turskom policijom. Navodno su letjele baklje, a upotrijebljen je i suzavac...

Krvavi epilog nemilih događaja bila je smrt dvadesetpetogodišnjeg navijača Crvene zvezde, Marka Ivkovića. Konzul Srbije u Turskoj Zoran Marković potvrdio je smrt mladog navijača: "Turski liječnici su se za njegov život borili kao lavovi. Reanimacija je trajala pet sati, ali nisu uspjeli."

Inače, nakon utakmice je trener Galatasaraya Ergin Ataman navijače iz Beograda je nazvao teroristima koji su napali policiju i domaće navijače.

Naknadno se ispričao zbog svoje izjave: "Izražavam najdublje suosjećanje, kako sa onim što je zadesilo Crvenu zvezdu, tako i njene navijače. Jako sam tužan zbog njihovog gubitka, ovoj tragediji nije mjesto ni u sportu, ni u životu. Tijekom konferencije za medije nisam znao za tragičan kraj života, sve što sam tada rekao bilo je bez da sam znao da je netko ubijen."

Linker
21. rujan 2024 22:30