VELIKA PROMJENA

TOMIĆ OD LJETA U NBA? Barca ga neće zadržati niti sa dva milijuna eura po sezoni!

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. ožujak 2015. 21:11

Velika se priča ovih dana kotrlja oko Ante Tomića. Nije tajna da od početka sezone traju pregovori između katalonskog kluba i Ante Tomića, najboljeg euroligaškog centra u posljednje dvije sezone, a u tom razdoblju, ukupno gledajući i najboljeg igrača Barcelone.

Naime, Anti Tomiću na ljeto istječe ugovor s Barcelonom, a nova cijena, ako ga Barcelona želi zadržati, trebala bi biti u rangu cijena kojima Barcelona već godinama plaća najbolje igrače, a Tomić nije bio u tom krugu. Teško je vjerovati da je pristojno Tomiću ponuditi manje od dva milijuna eura po sezoni, no, to je danas veliki novac u Europi. Barcelona tu nije iznimka, iako u Blaugrani znaju da Tomić taj novac može dobiti negdje drugdje, recimo, u nekom od turskih klubova.

S druge strane, prava na Antu Tomića još uvijek za NBA ligu drži Utah Jazz. Kako Jazzeri nisu u nekoj posebnoj komunikaciji s Tomićem, tako je njemu s godinama padalo zanimanje za odlazak u NBA. Međutim, ovo ljeto moglo bi mnogo toga primijeniti, prije svega jer se može načuti da nekoliko NBA klubova čekaju Tomićev mig oko toga odlazi li ili ne u NBA, a ako da, spremni su na ljeto ući u diskusiju oko “tradea” za Tomića. U NBA bi Tomić mogao zaraditi do četiri milijuna dolara po sezoni, što nije malen novac.

Barcelona je, čini se, svjesna svoje pozicije i pitanje je može li se boriti. Stoga je već krenulo naklapanje da u Blaugranu na ljeto kao zamjena za Tomića stiže Boban Marjanović iz Zvezde.

Linker
19. rujan 2024 15:53