EUROLIGA

Tomić najbolji u pobjedi Barce

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. listopad 2012. 01:45

Košarkaši berlinske ALBA-e kreirali su najveće iznenađenje prvog kola najelitnijeg europskog natjecanja (Eurolige) pobijedivši Montepaschi Sienu u gostima 92-82.

ALBA je bila sjajno šuterski raspoložena te na krilima Dasshauna Wooda, Nihada Đedovića, Vule Avdalovića, Yassina Idbihija i Deona Thompsona slavila protiv aktualnog prvaka Italije u skupini B. Wood je ubacio 15, Đedović i Avdalović po 14, Adbihi 13, a Thompson 10 poena kod gostiju, dok je za Sienu jedini raspoloženi bio bio David Moss sa 17 koševa.

Mario Kasun dobio je 17 minuta u redovima talijanske momčadi, te pritom postigao šest poena. Iz igre je šutirao 1-4 za dva poena, a s crte slobodnog bacanja 4-6. Sakupio je pritom i sedam skokova.

U skupini C Emporio Armani iz Milana spasio je obraz talijanskim klubovima, te upisao pobjedu protiv jakog Efesa Anadolua iz Turske. Ioannis Bourousis bio je junak susreta s 23 koša i sedam skokova, dok je Rok Stipčević za osam i pol minuta provedenih na parketu ubacio pet koševa, te skupio po jedan skok, ukradenu i izgubljenu loptu.

Kod gostiju je bivši NBA igrač Jordan Farmar ubacio 19 poena i uhvatio šest skokova, a naš je Stanko Barać u šest minuta igre zabilježio tri poena, jedan skok, ali i četiri izgubljene lopte!

U skupini D turski je Beşiktaş razbio beogradski Partizan rezultatom 81-65 i to ponajviše zahvaljujući Amerikancu Christopheru koji je za 33 i pol minute igre ubacio 25 poena, upisao tri skoka, dvije ukradene lopte, ali i tri izgubljene. Damir Markota je u redovima pobjedničke momčadi odradio 22 minute na parketu, te upisao dva poena i to s crte slobodnog bacanja. Upisao je i dvije asistencije.

Recimo i za kraj da je Real Madrid na svom parketu sjajnom posljednjom četvrtinom nadigrao grčki Panathinaikos, koji je preko ljeta ostao bez "polovice" igračkog kadra. Slavila je momčad američkog Hrvata Dontayea Drapera rezultatom 85-78, a naš je razigravač na parketu proveo 11 minuta, te upisao četiri poena, pet ukradenih lopti i dvije asistencije. Najefikasniji su bili Rudy Fernandez s 23 poena, te Nikola Mirotić s 18 i osam skokova.





Tomić najbolji u uvjerljivoj pobjedi Barcelone



Odličnu je utakmicu odigrao naš Ante Tomić u redovima košarkaškog diva Barcelone, u sklopu 1. kola skupine D najelitnijeg europskog natjecanja - Eurolige.

Barcelona je u Palau Blaugrani, pred nešto manje od pet tisuća gledatelja, ugostila njemački sastav Brose Baskets Bamberg, te slavila rezultatom 72-60. Moglo je to biti i puno uvjerljivije u korist katalonskog sastava, ali je posljednja dionica "uništila" lijepu zalihu od 20-ak poena razlike.

Tomić je na parketu proveo 24 minute koje je iskoristio za postizanje 12 poena, hvatanje devet lopti pod obručima i dijeljenje četiri asistencije. Upisao je Tomić i jednu ukradenu loptu, te dvije blokade, a sve mu je to u konačnici donijelo valorizaciju od 25, daleko najbolju od svih igrača Barcelone. Mario Hezonja nije bio u sastavu Barcelone.

Osim Tomića, dobar je bio i Pete Mickeal koji je također ubacio 12 poena, te upisao četiri skoka i dvije asistencije.

Kod gostiju je najbolji bio bivši igrač NBA lige Boštjan Nachbar s 20 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Spomenimo za kraj da je Barcelona ključnu prednost napravila u prvih 10 minuta kada je ubacila 26 poena, a primila svega devet. U posljednju se dionicu ušlo s +20, a onda je domaći sastav, praktički bez prve postave na parketu, ubacio svega osam poena, te primio 16, što je u konačnici i srezalo zalihu poena na "tek" 12.

Košarkaška Euroliga, 1. kolo:



Skupina A

Real - Madrid - Panathinaikos 85-78

Skupina B:

Montepaschi Siena - ALBA Berlin 82-92

Skupina C:

Emporio Armani - Anadolu Efes 85-80

Skupina D:

Beşiktaş - Partizan 81-65

Barcelona - Brose Baskets 72-60

Linker
24. rujan 2024 07:23